Billy Guy

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Billy Guy
Født20. juni 1936[1]Rediger på Wikidata
Itasca
Død5. nov. 2002[1]Rediger på Wikidata (66 år)
Clark County
BeskjeftigelseSanger Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA
GravlagtWoodlawn Cemetery

Billy Guy (egentlig Frank Phillips jr.[2], født 20. juni 1936 i Itasca i Hill County i Texas, død 5. november 2002 i Clark County) i Nevada, var en USA-amerikansk rhythm and blues-sanger. Han er mest kjent som medlem av gruppa The Coasters, der han var hovedsanger på blant annet «Searchin'», «Little Egypt», «Run Red Run» og «Wait A Minute».

Før Guy blei med i The Coasters i 1955, var han med i duoen Bip and Bop, som gav ut singelen «Ding Ding Dong»/«Du-Wada-Du» på Aladdin Records.

Fra midten av 1960-tallet satsa Guy en del på en solokarriere, og det var derfor varierende i hvor stor grad han deltok på platene og turneene til Coasters. Noen av soloinnspillingene er seinere kommet med på samleplater med The Coasters. Guy produserte også plater for andre, og han dreiv et mindre plateselskap (GuyJim Records) sammen med J.R. Bailey.

Det har vært flere rettstvister om retten til Coasters-navnet, og Guy var i perioder engasjert i grupper med liknende navn (World Famous Coasters, Billy Guy's Coasters).

Som medlem av The Coasters er Guy innvotert i Rock and Roll Hall of Fame.[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Find a Grave, Find a Grave-ID 9724316, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Nekrologen i Guardian oppgir hans egentlige navn til Frank Phillips jr. (etter faren), mens nettsida The Coasters – Members' Mini Bios opplyser at fornavnet var Delmar.
  3. ^ Omtale Rock and Roll Hall of Fame; besøkt 9. januar 2016.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]