Big Black

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Jeff Pezzati og Santiago Durango under en gjenforening i 2006

Big Black var et støyrock-band fra Chicago i USA. Bandet var aktivt mellom 1982 og 1987. Frontfiguren var Steve Albini. Big Black nøt liten kommersiell suksess, men har vært svært innflytelsesrikt på andre musikere.

Bandet blir klassifisert som støyrock og har hatt stor innflytelse på industriell rock, men beskrev seg selv som et punkband.

Sammen med Steve Albini, var også gitaristen Santiago Durango og bassisten Jeff Pezzati (Begge fra bandet Naked Raygun) med i bandets originale bemanning. I 1985 ble Pezzati erstattet med Dave Riley, som var med på innspillingen av begge studioalbumemne til Big Black: Atomizer (1986) og Songs About Fucking (1987)

Big Black's aggressive og musikk var preget av harde og intense gitarer, bruk av en Roland trommemaskin istedenfor en trommeslager og elementer av industriell rock. Tekstene var ofte basert rundt mørke og dystre politiske temaer, som mord, voldtekt, seksuelle overgrep mot barn, brannstiftelse, rasisme og kvinnehat. Bandet var kritiske til den kommersielle formen av rockemusikk, og avskydde den typiske måten musikkindustrien opererte på. Big Black ønsket å ha full kontroll over sin egen karrière. Selv når bandet var på sitt aller største, arrangerte de egne turneer, betalte for sine egne studioinnspillinger og nektet å signere kontrakter. Dermed hadde de en stor innvirkning på utviklingen av uavhengige artister og undergrunns musikk.

I tillegg til to studioalbum, har Big Black utgitt to konsertalbum, to samlealbum, fire EP-er, og fem singler. Alt gjennom uavhengige plateselskaper. Nesten hele bandets katalog ble utgitt i flere år gjennom Touch and Go Records, etter bandet ble oppløst

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.