Benedikt VI

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Benedikt VI (født i Roma, død i august 974Castel Sant'Angelo i Roma) var pave fra den 19. januar 973 til han ble avsatt i juli 974.

Liv og virke[rediger | rediger kilde]

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Benedikt var født i Roma som sønn av en mann ved navn Hildebrand. Innen han ble pave var han kardinaldiakon av San Theodore.

Pave[rediger | rediger kilde]

Pave Johannes XIII døde den 6. september 972, og Benedikt ble valgt temmelig snart etter til hans ettertreder. Den nødvendige bekreftelse fra keiseren, Otto I, utsatte imidlertid konsekreringen, som fant sted først den 19. januar 973.

Om Benedikts virke som pave er ingenting kjent, annet enn at han gav privilegier til en del klostre og kirker. Hans pontifikat er fremfor alt forbundet med hans avsettelse. Da den romerske adel fikk høre at keiser Otto I var død, ble han tatt til fange av en av deres grupper, som ble ledet av Crescentius, Theodoras sønn, og diakonen Bonifatius. Han ble kastet i Castel Sant'Angelo, der han etter to måneders fangenskap døde, kvalt på ordre av denne gruppe, som ville forhindre at han ble befridd av Sicco, den envoyé som keiser Otto II hadde sendt til hans unnsetning.

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenler[rediger | rediger kilde]


Forgjenger:
Johannes XIII
Pave
(liste over paver)
Etterfølger:
Benedikt VII