Ben & Jerry's

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Ben & Jerry's
1.20.10HobokenBen&Jerry'sByLuigiNovi2.jpg
Offisielt navnBen & Jerry's Homemade Holdings Inc
Org.formAksjeselskap
BransjeIskremprodusent
Etablert1978i Burlington
MorselskapUnilever
HovedkontorSouth Burlington
LandUSA
Produkt(er)Iskrem
Grunnlegger(e)Ben Cohen, Jerry Greenfield
Adm. dir. Jostein Solheim
Antall ansatte151
Nettsted Offisielt nettsted (en)

Ben & Jerry’s er et merke innen iskrem, frossen yoghurt og sorbet produsert av Ben & Jerry's Homemade Holdings, Inc.

Hovedsetet er i South Burlington, Vermont, USA. Hovedfabrikken ligger i Waterbury i Vermont. Selskapet er nå eid av konglomeratet Unilever.

Ben & Jerry's distribueres i Norge gjennom 7-Eleven, Shell/7-Eleven, Deli De Luca, Kiwi, Coop og enkelte MENY-butikker.

Ben & Jerry's arbeider for at alle ingrediensene i produktene er Fairtrade-sertifisert. Ved utgangen av 2011 skal alle ingrediensene i alle variantene være Fairtrade sertifisert.

Historie[rediger | rediger kilde]

I 1977 tok barndomskameratene og ex-hippiene Ben Cohen og Jerry Greenfield et kurs i iskremlaging ved Pennsylvania State University. Med bare $12 000 på bordet åpnet de to vennene en iskremkiosk i en nedlagt bensinstasjon i Burlington, Vermont den 5. mai 1978. Kiosken ble umiddelbart populær i lokalsamfunnet på grunn av deres innovative smaker laget av fersk Vermont-melk og krem, samt «store porsjoner av den ingrediensen de syntes smakte godt den dagen isen ble laget.»

I 1980 leide Ben and Jerry en gammel syfabrikk på South Champlain Street i Burlington og begynte å pakke isen i bokser som rommet én pint. I 1981 åpnet den første Ben & Jerry's franchisekiosken i Shelburne, Vermont.

I 1985 ble The Ben and Jerry’s Foundation etablert på slutten av året med en gave fra Ben og Jerry til å finansiere samfunnsorienterte prosjekter. Gaven var den gang 7,5% av bruttoresultatet.

I 1988 vant Ben og Jerry tittelen U.S Small Business Persons Of The Year, og ble tildelt tittelen av daværende president Ronald Reagan.

I 1992 ble Ben & Jerry’s med i en samarbeidskampanje sammen med non-profit organisasjonen Children’s Defense Fund. Kampanjens mål var å føre barns basisbehov til toppen av den nasjonale agendaen. Over 70 000 postkort ble sendt til Kongressen vedrørende barn og andre nasjonale spørsmål.

Selv om grunnleggerne fortsatt er involvert i selskapet har de hverken styreplasser eller lederstillinger, og er ikke involvert i daglig drift av selskapet.

I 2010 ble nordmannen Jostein Solheim administrerende direktør i Ben & Jerry's.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]