Barnas Jazzhus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Barn fra Østerrike, Sveits og ulike deler av Norge spiller sammen på Barnekunstmuseet i forbindelse med festivalen Kids in Jazz.
Barnas Jazzcafé på klubben Kamihikoki i Sapporo, Japan, i mars 2014.

Barnas Jazzhus er en konsertarrangør med klubbmedlemskap i Norsk Jazzforum. Barnas Jazzhus har base i Oslo, og har spesialisert seg på å utvikle konsertkonsepter der barn kan spille jazz.[1]

Prosjekter[rediger | rediger kilde]

I 2012 ble konsertserien Barnas Jazzcafé utviklet. Senere samme år ble den internasjonale festivalen Kids in Jazz etablert. Aktivitetene på Barnas Jazzcafé vakte oppmerksomhet i norske fagmiljøer, og Barnas Jazzhus ble i februar 2013 kåret til årets norske jazzklubb[2][3][4][5][6].

Dette førte til videre utbredelse av konseptet, og Barnas Jazzcafé ble etterhvert arrangert i Ski, på Nasjonal jazzscene, på klubbene Hallstairs og Kamihikoki i Sapporo, på klubben Hey Joe, i Yokohama, og i Stavanger[7][8][9][10][11].

Våren 2014 inngikk Barnas Jazzhus et samarbeid med Kampenjazz i forbindelse med UNESCOs markering av International Jazz Day. Her deltok unge utøvere fra Sveits, Sverige, Østerrike, og ulike deler av Norge. Faglig ansvarlig for Barnas Jazzhus er Odd André Elveland som i 2014 mottok Ella-prisen for sitt arbeid med barn og jazz.[12][13][14]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]