Badlands' ukronte konge

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Badlands' ukronte konge (engelsk: The Buckaroo of the Badlands) er en Disney-tegneseriehistorie skrevet og tegnet av Don Rosa. Første opptreden var i et Uncle Scrooge tegneserie november 1992. Badlands' ukronte konge er kapittel 3 i Skrue McDucks liv og levnet.

Handling[rediger | rediger kilde]

1882 - 1883 Skrue sitter på toget. Mens han sitter å snakker med en gammel mann, kommer ”James gjengen” og forsøker å rane Skrue. De tar gullgebisset, og mens de har fingrene sine inni der, mæler Skrue til alt han kan og smeller igjen gebisset. Røverne rir sin vei så fort de kan. Men Skrue var uforsiktig og falt av toget, men heldigvis møtte han noen folk som drev en kveg flokk, og han fikk en jobb der, passe på premie oksen.

Om natten dra Skrue satt og skrev brev til moren og faren sin, kom det noen og slo han ned , og stjal oksen. Når han våkner drar han etter dem med en gang, og finner en skadet mann, som har satt fast foten sin under en stein (den kommende amerikanske presidenten Theodore Roosevelt). På en sprø måte klarte de å fange tyvene, og Skrue returnerte med premieoksen.

Barks-kjennetegn[rediger | rediger kilde]