Babyshop

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Fasade fra Baby Shops butikk på Skårer

Babyshop er en norsk butikkjede for barneutstyr. Firmaet ble etablert som AS i 1992, men eksisterte før den tid som en avdeling av Sportshuset og som barnevognsforretning.

Kjeden består av ti butikker fordelt på Oslo-området samt Stavanger, Fredrikstad og Trondheim. Kjeden omsetter for rundt 150 millioner i året.[trenger referanse] På kjedens nettside finnes også en nettbutikk.

Kjeden var tidligere en del av Sportshuset, men ble i sommer 2007 splittet opp i to separate selskaper. Kjeden eies i dag av Floberg-familien som deltar aktivt i den daglige drift av kjeden.[trenger referanse]

Butikken selger barnevogner, triller, bilseter, barneklær, barnesenger og annet barneutstyr.

Historie[rediger | rediger kilde]

1964 – Babyavdelingen blir født[rediger | rediger kilde]

Baby Shop AS begynte som en avdeling av Sportshuset som den gang het Rabattbutikken Sportshuset.

Terje Floberg forteller

En septemberdag vi arbeidet i sportsbutikken i Ullevålsveien hvor jeg var ansvarlig, kom det en stor forsendelse pr. båt fra Stavanger og videre med bil opp til butikken. Vi våget ikke annet enn å ta imot varene. Det viste seg å være barnevogner. Nilsen og Leithe (eiere av sportsbutikken) var på innkjøpstur og hadde ikke fått varslet oss om leveransen. Vi ble svært så overrasket, for ingen hadde opplyst oss om denne nye varegruppen. Det var et impulskjøp. En ideen var god, for straks vi stilte varene ut i vinduet mot gaten, kom de nybakte mødre innom fra kvinneklinikken på Rikshospitalet og var svært så interessert.

[trenger referanse]

Etablering starter[rediger | rediger kilde]

Babyavdelingen begynte med en relativ trang tilværelse i annen etasje i Ullevålsveien 11. Ettersom Sportshuset hadde vært en stor kunde når det gjaldt mopeder av Maskinhusket i Stavanger, skulle man nå forsøke med Svithun barnevogner. Kirsten Opstad var en trofast og flittig medhjelper helt fra starten av, og butikken fikk snart et godt renommé.

Da kolonialbutikken over gaten nedla driften i 1968, ble barnevognene flyttet dit, og utvalget ble økt vesentlig.

Eget aksjeselskap[rediger | rediger kilde]

I 1992 ble Babyshop as etablert og det ble åpnet ny butikk på Ryen. Trude Baarlid tok over styring av butikken og ny kapital ble stilt til rådighet for det nye aksjeselskapet. Året etter ble det fra 1. mars 1993 leiet helt nye lokaler i Solheimveien 28 for en ny og uavhengig Baby Shop-forretning på 700 kvadratmeter. I Nesbruveien 33 ble den gamle barneutstyrsforretningen modernisert, pusset opp og overtatt av det nye selskapet. Også her ble det en salgsflate på over 700 kvadratmenter. 28. september 1995 fikk så Baby Shop as egen butikk i sitt første shoppingsenter Ski Storsenter.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]