Baaghi

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Baaghi
orig. बाग़ी
Generell informasjon
GenreActionfilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetIndia
Lengde157 min.
SpråkHindi
Bak kamera
RegiDeepak Shivdasani
ManusJaved Siddiqui
Produsent(er)Nitin Manmohan
MusikkAnand-Milind
Foran kamera
MedvirkendeSalman Khan, Nagma, Kiran Kumar, Shakti Kapoor, Mohnish Bahl
Annen informasjon
Farve/s.hvFarger
Totalomsetning27 500 000 indisk rupi[1]
Premiere(r)11. desember 1990[2]
Eksterne lenker

Baaghi er en indisk film fra 1990, regissert av Deepak Shivdasani.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien sentrerer seg rundt Saajan - sønnen til en oberst i det indiske militæret - og Kaajal, en beskjeden jente fra en respektabel familie. Når Saajan som reiser med en buss får et lite glimt av Kaajal på en annen buss, blir de umiddelbart interessert i hverandre. Men når Saajan skal begynne på college kort tid senere, tror han ikke at han noen gang kommer til å møte henne igjen. Sammen men de nye vennene hans på college besøker Saajan et bordell i en mer suspekt del av Bombay. Saajan er motvillig til dette, og nekter å velge en prostituert. Men når han hører om en ung kvinne som blir banket opp av halliken hennes, bestemmer han seg for å beskytte henne. Til hans overraskelse er kvinnen Kaajal (kalt Paro ved bordellet) som har blitt kidnappet av en hallik, etter at hun ble narret om et potensielt jobb-tilbud i Bombay. Kaajal, som nylig har ankommet bordellet og fremdeles er jomfru, har på det sterkeste nektet å være prostituert. Det er derfor Jaggu, som driver bordellet, slår henne.

Kaajal forklarer Saajan hvordan hun ble tvunget til å søke arbeid etter at foreldrene hennes døde. Men dette førte til at hun ble kidnappet av Dhanraj, og tvunget til å arbeide ved Jaggus bordell. Takket være Leelabai, som hjelper til med å drive bordellet, tilbreinger Saajan tid sammen med Kaajal. Saajan og Kaajal blir snart forelsket, og han forsøker å finne en måte å få henne ut av bordellet for godt. Når Saajan endelig er i stand til å introdusere Kaajal for foreldrene sine, avviser de - ideen om at han skal gifte seg med en kvinne som arbeider ved et bordell. De bryr seg ikke om Kaajal ble tatt dit mot hennes vilje, og egentlig kommer fra en respektabel familie. Ettersom Saajans far, oberst Sood, allerede er sint på sønnen sin for å ha nektet å følge familie-tradisjonen om å verve seg til tjeneste for det indiske militæret. Saajan blir derfor kastet ut av familiens hjem.

Saajans venner fra college hjelper Kaajal med å stikke av fra bordellet og flykte til Ooty, i nærheten av der besteforeldrene hennes bor. Men akkurat som de er i ferd med å gifte seg med Kaajals besteforeldres samtykke, kommer politiet og tar dem med tilbake til Bombay. Politiet påstår at Saajan er ettersøkt for å ha kidnappet Kaajal. Det viser seg snart at politifolkene egentlig arbeider for Dhanraj. Faren til Saajan blir imidlertid imponert over sønnens kamp mot Dhanraj. Ved hjelp av Saajans venner finner oberst Sood igjen sønnen sin utenfor Jaggus bordell. Dhanraj forbereder seg på å straffe Saajan og Kaajal, fordi hun hadde våget å forlate bordellet. Men obersten bryter derfor inn for å hjelpe sønnen sin.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Box Office 1990». Box Office India. Arkivert fra originalen 17. oktober 2013. 
  2. ^ www.imdb.com, besøkt 7. mai 2016[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Baaghi: A Rebel for Love (1990)» (engelsk). Besøkt 11. juli 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]