Autorisasjonssamtale

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

En autorisasjonssamtale gjennomføres som en del av en sikkerhetsklarering. Det er en formell samtale mellom autoriserende myndighet (de som anmoder om en klarering) og den som skal sikkerhetsklareres. Autorisasjonssamtalen vil kunne synliggjøre sårbarheter og trusler som ikke fremkommer av relevante registre ved gjennomføring av personkontroll.

Prosess[rediger | rediger kilde]

Autorisasjonsansvarlig skal foreta en vurdering om han/hun har tillit til den som skal autoriseres. Under en autorisasjonssamtale undertegner man taushetserklæring. Taushetserklæringen skal undertegnes som bekreftelse på at den som skal autoriseres har satt seg inn i sikkerhetsbestemmelsene og for å bevisstgjøre taushetsplikten.

Autorisasjonsansvarlig skal også kontrollere at opplysningene den som skal autoriseres gir, er tilstrekkelige og oppdaterte.[1][2]

Dersom det fremkommer opplysninger som gjør at autoriserende myndighet ikke har tillit, vil saken bli innberettet for klareringsmyndigheten som vurderer saken og avgjør hvorvidt en person skal få autorisasjon eller ikke.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Autoritetsdata