Austre Moland Røde Kors

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Austre Moland Røde Kors var et lokallag av Norges Røde Kors. Laget ble stiftet 2. februar 1940 med Røde Kors-søster Kitty Christensen som første formann. Foreningen holdt til i Austre Moland, som var egen kommune frem til sammenslåingen i 1962. Foreningen arbeidet med å samle inn penger til ulike veldedige formål og å produsere klær som ble gitt som julegaver til bygdas trengende.

Foreningen var aktiv fra starten og talte i 1941, 150 betalende medlemmer. Foreningens første store arrangement var «Finnlandkveld» 6. april 1940 til inntekt for Røde Kors’ arbeid for finske flyktninger under Vinterkrigen. På grunn av den tyske invasjonen 9. april 1940, ble inntektene i stedet brukt til anskaffelse av madrasser og sengetøy lokalt. Austre Moland RK fikk av Herredstyret ansvaret for Nasjonalhjelpen i Austre Moland i 1940.[1]

Foreningen var aktiv frem til sammenslåingen med Moland Røde Kors i 1981.

Austre Moland Ungdommens Røde Kors[rediger | rediger kilde]

Austre Moland Ungdommens Røde Kors var en ungdomsorganisasjon under Austre Moland Røde Kors. Foreningen ble stiftet i april 1945 og gikk de første årene under navnet Sneklokken. Foreningen hadde ukentlige møter på Nesheim skole i Arendal, hvor det ble samlet inn penger til lokale veldedighetsformål.

Austre Moland URK ble slått sammen med Moland Røde Kors i 1981.

Arkivene[rediger | rediger kilde]

Arkivene etter Austre Moland Røde Kors og Austre Moland Ungdommens Røde Kors befinner seg på KUBEN og består av referatbøker, regnskap og arbeider gjort av lokallagets medlemmer.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Austre Moland Historielag årsskrift nr. 11, 2011

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]