Australsk fotball i Sverige

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Australsk fotball i Sverige spilles både på uorganisert og organisert nivå. Den første klubben i Sverige ble grunnlagt i 1993 og var Helsingborg FC. Det første året kalte de seg for The Ravens, men byttet navn til The Saints innen de ble med i den danske ligaen og spilte sin første kamp i 1994. Helsingborg Saints bestod ikke bare av Helsingborg-spillere, men var hele Skånes lag. Det andre laget som ble startet i Sverige var Lund Bulldogs. De spilte i den danske ligean i 1995, men ble lagt ned etter én sesong.

I 2003 bestemte Helsingborg, Lund og Malmö seg for å starte tre separate lag og anvende The Saints når de møtte danske lag. De tre skånske lagene ble da Helsingborg West Raptors, Lund Magpies og Malmö Maulers. Disse tre lag startet også en skånsk liga som en del under den danske ligaen. I 2003 var også det året da Göteborg Berserkers så dagens lys.

I 2004 ble det startet to lag i Stockholm; Dynamites og Royals, men i 2005 ble det startet en Stockholmsliga med tre lag, der Stockholm Dynamite ble deres felles lag og de tre individuelle lagene er Solna Axmen, Bromma Vikings og Södermalm Blue Saints.

2005 var også året da Borås ARFC ble stiftet etter det at noen Borås-spillere fra Göteborg Berserkers bestemte seg for å starte en egen klubb i Borås.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Lag i Sverige[rediger | rediger kilde]

Regionlag[rediger | rediger kilde]