Atomic B-Boys

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Atomic B-Boys er en norsk breakegruppe. B-boy er ett uttrykk for en som breaker («break-boy»). Gruppen består av Lars «PayTwo» Undli, tvillingene Andre «Tech Rock» Eriksen og Kevin «Karma» Eriksen og Bjørn «Sean» Hagen. Hagen trakk seg ut av gruppen i 2000 og satser nå på Boogalooing.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Guttene ble tidlig dratt mot hiphop-miljøet og har vært aktive innen både rap og graffiti i tillegg til breaking. Lars Undli var initiativtakeren til gruppen Atomic B-Boys i 1991 sammen med Hagen. Atomic B-Boys har vunnet norgesmesterskapet i breaking flere ganger. Gruppen ble svært populær, turnerte i mange år både i Norge og internasjonalt og kan sies å ha vært en foregangsgruppe innen norsk hiphop.

I 1995 stilte de opp i noe som kan kalles for VM i breaking (Battle Of The Year) som første norske breakegruppe noensinne. Filmen fra denne konkurransen, «Battle Of The Year 1995», er en film som har inspirert mange til å begynne med breaking. «Nemokid» fra det norske dansecrewet «Stumbling Moves» mener denne filmen inspirerte ham til å begynne med breaking.

I 1999 samarbeidet Atomic B-Boys med streetdancegruppen Incredible Red og turnerte med showet «Access to par 1000» under navnet «Atomic Red».

I Scandinavian BOTY 2000, slo Atomic B-Boys seg sammen med svenske «Moves Per Minute», under navnet «Nasty 9», og vant mesterskapet.

Atomic B-Boys koreograferte og fremførte Norges første breaketeaterforestilling; «Evolution of Style» første gang i 1999, og showet turnerte med Riksteatret i 2003.

Meritter[rediger | rediger kilde]

Vinnere av:

  • NM i «B Boy Crew» 1997
  • «B Boy Rumble», Rockefeller i Oslo 1999, delt tittel i «Crew battles» med gruppen Floor Knights.
  • Scandinavian BOTY 2000, sammen med svenske «Moves Per Minute», under navnet Nasty 9.
  • Øya-festivalen 2001 battle mot britiske «Scarecrows».

Video[rediger | rediger kilde]

Atomic B Boys: Battle Of The Year 1995

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]