Asterix og Obelix fyller år – Gullboken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Asterix og Obelix fyller år – Gullboken
Forfatter(e)Albert Uderzo
SpråkFransk
Utgitt2009[1]
ISBN 978-84-216-8394-1

Asterix og Obelix fyller år – Gullboken er en tegneseriealbum om Asterix og Obelix. Boken ble gitt ut i 2009 i forbindelse med tegneseriens 50-årsjubileum og er den det 34. heftet i serien.

Tekst og tegninger er av Albert Uderzo. På grunn av at backflash fra tidligere historier i serien blir brukt er også avdøde René Goscinny kreditert.

Albumet består av tre historier: En prolog for albumet, den korte stripen «Å lese med Obelix» og selve hovedhistorien.

Handling[rediger | rediger kilde]

Historien begynner i år 1 etter Kristus. Men alle de andre bøkene i serien ble satt til femti år tidligere. Karakterene som blir introdusert, er også femti år eldre enn i tidligere publikasjoner. Noen håndverkere, kjøpmenn eller krigere fra Gallia har allerede fått barn eller barnebarn. Asterix og Obelix har tilfeldigvis fødselsdag på samme dag, og de mottar brev fra vennene deres for å gratulere dem.

Ved en stor fest dukker det opp en rekke tilbakevendende, eller viktige, karakterer fra alle de tidligere eventyrene til Asterix og Obelix, og gir dem en rekke presanger. Til slutt kommer også Kleopatra og Julius Cæsar. Selv om Cæsar i utgangspunktet var motvillig til å være med på feiringen.