Astelle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Astelle (Anna Anita Jaskiv) er en 21 år gammel vokalist og låtskriver fra en liten bygd i Nord-Norge som heter Hemnesberget. Hun startet sin sangkarriere da hun var bare 6 år gammel. Siden hun var liten likte Astelle å underholde folk og få dem til å le, og hun likte å være sentrum for oppmerksomheten. Lite visste hun at 17. mai 2006 vil være første gang Astelle opptrådte på en scene foran et stort publikum. Fra det av visste hun hva hun var ment å gjøre i livet og hva som var hensikten hennes, å underholde og berøre folks hjerter med musikk.

Astelle gikk på musikkskole da hun var 7 år gammel, hun tok både sang- og pianotimer. Etter hvert som årene gikk, fanget Astelle mange menneskers hjerter og vant flere priser i distriktet. Astelle har gjennom årene samlet erfaring ved å opptre på ulike festivaler og show i sitt distrikt, samt å samle inn priser som: «Ung Talent Nord Hemnesjazz 2012», «Helgeland Sparebank Kulturstipend 2017», og «Drømmestipend 2019». Men snart utviklet Astelle et stort ønske om å utvikle seg og utforske seg selv innen musikk. Det var da hun begynte å skrive musikk for å uttrykke følelsene sine og prøve å finne sin egen stil og personlighet i musikkverdenen. Astelle skrev sin første sang da hun var 10 år gammel, men hun tok låtskrivingsprossessen mer seriøst da hun var rundt 14 år gammel. 18 år gammel hadde Astelle sin egen konsert som kun bestod av sangene hennes.

I 2020, kom hun så langt som 7.plass på Idol, og har etter det flyttet til Oslo og deltatt i utallige sessions med etablerte låtskrivere og produsenter, som blant annet har resultert i feature låter med den tyske DJ-dueon Ellipso og den norske house-produsenten Magnus Foss. I mars 2022 slapp Astelle sin første solo-singel «K Boy Bye».

Diskografi[rediger | rediger kilde]

Singler[rediger | rediger kilde]

Sang År
Ellipso, Astelle - YNTBOM (feat. KITTY VALIUM & Couché) 2021
Magnus Foss, Astelle - Make Me Go 2022
Astelle - K Boy Bye 2022

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

AstelleInstagram [1]

Astelle på Facebook [2]

Astelle på TikTok [3]

Astelle på Spotify [4]