Assault on Wall Street

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Assault on Wall Street
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 9. mai 2013
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde99 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiUwe Boll
ProdusentDaniel Clarke
ManusforfatterUwe Boll
MusikkJessica de Rooij
KlippThomas Sabinsky
Foran kamera
MedvirkendeDominic Purcell
Edward Furlong
Erin Karpluk
John Heard
Michael Paré
Prod.selskapPhase 4 Films
Lynn Peak Productions
Eksterne lenker

Assault on Wall Street er en amerikansk thrillerfilm fra 2013 regissert av Uwe Boll. Dominic Purcell har hovedrollen, og spiller en sikkerhetsvakt som sliter med å betale alle regningene sine etter å ha mistet pengene sine etter feilslåtte investeringer under finanskrisen i 2007. Når kona hans begår selvmord, dreper han flere aksjemeglere som arbeider på Wall Street som han gir skylden for finanskrisen.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Jim Baxford (Dominic Purcell), en tidligere soldat i US Army og sikkerhetsvakt, bor sammen med sin kone, Rosie, i New York City. Rosie er i ferd med å komme seg etter en hjernesvulst som nesten tok livet av henne. Helseforsikringen deres betaler ikke for videre behandling, og Jim har ikke råd til å betale behandlingen hennes. Han prøver å ta ut pensjonen som han opparbeidet ved å tjenestegjøre i militæret, men mye av dette gikk tapt som følge av dårlige investeringer utført av hans finansielle rådgiver. I tillegg bruker han $ 60 000 i advokat-utgifter under et søksmål som følge av de elendige eiendomsinvesteringene utført av den finansielle rådgiveren i banken. Jim låner $ 10 000 av en kollega for å betale en advokat, og han arrangerer et møte med en assisterende statsadvokat for å diskutere disse problemene. Men advokaten sier at han ikke klarer å gjøre noe for å hjelpe ham, og den assisterende statsadvokaten tar seg ikke tid til å møte ham. En kveld går Jim forbi en restaurant hvor den assisterende statsadvokaten har en festlig sammenkomst. Jim venter utenfor til han kommer ut, og de begynner å krangle høylydt, og de havner i et lite håndgemeng. Statsadvokaten havner i veibanen, og blir truffet av en bil.

Jim blir mer og mer frustrert over å ha mistet pengene sine, og at han ikke klarer å betale for konas behandling og deres boliglån. På grunn av hans økonomiske situasjon får han sparken fra arbeidsplassen, da bedriften ikke vil stole på ham med store pengesummer av frykt for at han kommer til å rane dem. Rosie føler seg ansvarlig for den økonomiske belastningen som sykdommen hennes har lagt på Jim og hun begår selvmord. Jim klandrer finansfolkene på Wall Street for å ha ødelagt livet hans. Han søker hevn, og skaffer seg flere skytevåpen og granater fra en våpenhandler, før han angriper og dreper flere ansatte ved Wall Street sjefer som han mener har bidratt til at kona hans er død. En etter en, dreper han dem som har beriket seg selv samtidig som mange andre har mistet alt. Klimaks i filmen kommer når Jim infiltrerer en kontorbygg for å konfrontere og drepe Jeremy Stancroft (John Heard), en hensynsløs og grådig bankmann som er indirekte ansvarlig for Jims økonomiske situasjon. Etterpå gjør Jim en durkdreven og rask retrett for å fortsette sin drapsorgie mot hvitsnipp-forretningsmenn andre steder.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]