Arendals Seilforening

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Arendal
Arendals Seilforening
Stiftet12. desember 1878
LederMorten Knudsen
ForbundAust-Agder Seilkrets
Overordnet forb.Norges Seilforbund
LandNorge

Arendals Seilforening er en seilforening fra Arendal. Foreningen ble stiftet 12. desember 1878 og har siden den gang vært i kontinuerlig drift. Foreningen var den tredje seilforeningen som ble etablert i Norge. Foreningen har siden 1938 hatt tilholdssted på Lille Brattholmen på Rævesandsfjorden.

Historikk[rediger | rediger kilde]

I 1878 ble det arrangert en kappseilas for lyst- og bruksbåter i Arendal. Regattaen ble så vellykket at skipsreder og seiler Christian Stephansen jr. tok initiativ til dannelsen av en egen Seilforening i Arendal.

Regattaer[rediger | rediger kilde]

Arendal seilforening har gjennom historien arrangert flere landsregattaer. Den mest kjente er Landsregattaen i Arendal i 1948 med kongelig deltakelse. Da stod også The International Dragon Cup på programmet.[1]

Utmerkelser[rediger | rediger kilde]

Arendals Seilforening har vunnet flere norgesmesterskap, nordiskmesterskap, europamesterskap og verdensmesterskap for ulike klasser.[2]

Arkivet[rediger | rediger kilde]

Arkivet etter Arendals Seilforening befinner seg ved KUBEN i Arendal. Arkivet omfatter forhandlingsprotokoller, kassabøker, medlemslister, lover, korrespondanse og årsberetninger. Det finnes også en scrap-bok med bilder og avisutklipp fra Landsregatten i 1948.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Den store seilerfesten i Arendal i 1948, Avtrykk.no, 26.06.2018
  2. ^ Om Arendals Seilforening, Foreningens hjemmeside asf.no

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]