Arendals Pilsens Venner

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arendals Pilsens Venner er en interesseorganisasjon til fremme for Arendals Bryggeri

Arendals Pilsens Venner er en interesseforening til fremme for Arendals Bryggeri som holder til på industriområdet Stoa i Arendal kommune.

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålet til foreningen er:

Å ivareta og fremme ARENDAL ØLETS fremtid og eksistens, ved å fremme dets gode navn og rykte med jevnlig konsum og støtteerklæringer. Klubbens formålsparagraf skal oppnås gjennom å utvikle sosialt samvær mellom medlemmene, og ved omgåelse av andre likesinnede.

Arendal Pilsens Venners vedtekter

Foreningen ble stiftet 1995 av initiativtaker Svein Erik Hansen, og har søsteravdelinger i Trondheim, Bergen, Oslo og Singapore. Trondheimsavdelingen ble stiftet allerede 4. oktober 1969, og Singapore-avdelingen ble stiftet 27. mai 2000 hos Kari og Knut Egeberg i Lucky Heights på østkysten av Singapore. Bergensavdelingen ble startet opp igjen i 2009 av Thomas Kjemperud og Linn Fetveit etter flere års inaktivitet. Osloavdelingen treffes siste onsdag i måneden kl 19 på Paddy's pub.

Redningsoperasjoner[rediger | rediger kilde]

Flere ganger har Arendals Bryggeri vært truet med nedleggelse, blant annet i 1999, 2003 og 2005. Arendals Pilsens Venner har ved sitt arbeid vært med å forhindre at dette skal skje, ved å legge press på myndigheter, eiere av bryggeriet, og ved å oppfordre folk til å kjøpe mer av produktene til bryggeriet.[1][2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]