Apple I

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Apple I
Apple I
En ferdig montert Apple I datamaskain i en hjemmelaget kasse av tre
Utgitt 11 april 1976
Type Personlig datamaskin
Minne 4 KB standard, utvidbart til 8 eller 48 KB
Grafikk 40x24 tegn, maskinvareskrollingApple I, også kjent som Apple-1, var en tidlig personlig datamaskin. De ble utformet og bygget for hånd av Steve Wozniak.[1][2] Wozniaks venn Steve Jobs hadde ideen om å selge datamaskinen. Apple I var Apples første produkt, demonstrert i april 1976 ved Homebrew Computer Club i Palo Alto i California.

Apple I ble solgt for 666,66 dollar[3] ettersom Wozniak likte repeterende tall[4] og ettersom de ble solgt i en lokal sjappe for 500 dollar og la til en tredjedel i fortjeneste. Omtrent 200 enheter ble produsert. I motsetning til flere hobbydatamaskiner på samme tid, som ble solgt som byggesett, var Apple I et fullt montert kretskort med over 60 integrerte kretser. Man måtte likevel selv montere kasse, strømforsyning, strømbryter, tastatur og komposittskjerm. Et alternativt kretskort med kassettgrensesnitt for lagring ble senere sluppet med en kostnad på 75$.

Referanser[rediger | rediger kilde]

datastubbDenne datarelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.