Apache-lisensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Apache-lisensen (eller ASL) er en programvarelisens utviklet av Apache og benyttes av alle Apache-prosjekter. Den ble først utviklet for Apache HTTP webserver i 1999. I motsetning til copyleft lisensene som er restriktive i hva man kan gjøre med programvaren, så er Apache-lisensen en såkalt "permissive" lisens, i samme familie som BSD-lisensen og MIT-lisensen. Dette har gjort den attraktiv i kommersielle prosjekter i og med at man ikke risikerer å måtte åpne opp all sin egen programvare som følge av at man tar ibruk ASL-lisensiert programvare.

Et eksempel på dens popularitet er at Microsoft i 2009 valgte å open-source egne prosjekter under ASL istedenfor sine egne Ms-PL og Ms-RL.[1] Et annet eksempel er at Oracle i 2011 valgte Apache og Apache-lisensen for OpenOffice når de besluttet å ikke selv fortsette satsingen.[2] Nok et eksempel er Citrix sin flytting av CloudStack til Apache[3]

Versjoner[rediger | rediger kilde]

Det er versjon 2.0 som er den gjeldende versjonen som skal benyttes i dag. Den originale versjonen var 1.0 og det finnes en versjon 1.1 fra 2000.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]