Antroposofisk Selskap

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Antroposofisk Selskap i Norge organiserer det antroposofiske arbeidet i Norge.

Det norske selskapet er en avlegger av Anthroposophische Gesellschaft, som har sete i Dornach i Sveits og som har over 30 frittstående avleggere i hele verden.

Antroposofisk Selskap i Norge ser sitt fremste mål i å anspore arbeidet med antroposofi i Norge. Selskapet arrangerer eller samarbeider om en rekke foredrag, kurser og stevner, både offentlig og for medlemmer. En annen viktig oppgave er å pleie kontakten med de forskjellige arbeidsfeltene som er inspirert av antroposofien. Selskapet utgir bladet «Antroposofi i Norge» som utkommer med fire numre i året.

Foruten å være et initiativorgan for antroposofi, utfører selskapets styre («Arbeidsledelsen») administrative og koordinerende oppgaver på vegne av medlemmene og de antroposofiske gruppene i Norge.

Det norske landsselskapet ble grunnlagt 17. mai under Rudolf Steiner (1861–1925) sitt besøk i Oslo 1923. I forhold til folketallet har Antroposofisk Selskap i Norge idag det fjerde høyeste antall medlemmer, etter Sveits, Nederland og Tyskland.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]