Anthony Coburn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Revisjon per 22. jul. 2010 kl. 10:50 av Ordensherre (diskusjon | bidrag) (tok sted -> fant sted)
Hopp til navigering Hopp til søk

Anthony Coburn var en australsk skribent og produsent for TV. Han jobbet som slakterassistent i Australia før han begynte å skrive i 1950-årene og flyttet til Storbritannia, hvor han fikk jobb hos BBC Television. Det var mens han jobbet der at han ble involvert i utviklingen av science fiction-serien Doctor Who i 1963.

Sammen med David Whitaker, seriens manusredigerer, utviklet han formatet og karakterene for serien, noe som ble startet av lederne i BBC Drama. Det var tilsynelatende Coburns idé at tardisen skulle se ut som en telefonkiosk. Han fikk denne idéen etter å ha gått en tur og sett en slik kiosk på gata. Det var også hans idé at Susan skulle være Doktorens barnebarn fordi han var urolig over hvilke seksuelle konnotasjoner det faktumet at en gammel mann reiste med en tenåring, kunne frembringe.

Coburn skrev to hele historier for serien, An Unearthly Child og The Robots (også kjent som The Masters of Luxor). Bare An Unearthly Child ble produsert. Det var den aller første Doctor Who-historien som ble laget, selv om Coburn og produsentene ikke var sikre på at den prehistoriske rammen historien hadde ville slå an. The Robots ble utsatt flere ganger og til slutt vraket. Etter dette sluttet Coburn å jobbe for serien. The Robots ble utgitt av Titan Books som The Masters of Luxor i 1990-årene, som en del av deres Doctor Who-manuskriptserie.

Mens Coburn jobbet med Doctor Who, forlot han BBC og begynte å jobbe som frilanser. Det neste tiåret jobbet han på mange forskjellige TV-serier, både som produsent og skribent. I begynnelsen av 1970-årene skapte og produserte han den populære dramaserien Warship, som fant sted på skip som tilhørte den britiske Royal Navy.

Coburn døde av et hjerteinfarkt i 1978 mens han gjorde seg klar til å ta over som produsent for Z-Cars.

Eksterne lenker