Anita Dunn

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anita Dunn
Anita Dunn.jpg
Født8. januar 1958Rediger på Wikidata (63 år)
Ektefelle Robert BauerRediger på Wikidata
Utdannet ved University of Maryland, Walter Johnson High SchoolRediger på Wikidata
Beskjeftigelse PolitikerRediger på Wikidata
Embete Senior Advisor to the President of the United States (2021–)Rediger på Wikidata
Parti Det demokratiske partiRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata

Anita Dunn er en politisk strateg som arbeidet som Det hvite husets kommunikasjonsdirektør fra april til november i 2009. Hun er seniorpartner i firmaet Squier Knapp Dunn Communications i Washington, D.C..

Hun begynte sin karriere i administrasjonen til Jimmy Carter, først som internkandidat ved kontoret til kommunikasjonsdirektør Gerald Rafshoon, deretter hos stabssjef Hamtilon Jordan. Etter dette jobbet hun ved valgkampene til John Glenn, Bill Bradley, Evan Bayh og Tom Daschle.

I 2006 ble hun ansatt av Barack Obama som kommunikasjonsstrateg for hans politikk-komite «Hopefund». Under presidentvalgkampen til Obama var hun en av de viktigste rådgiverne, med ansvar for kommunikasjon, politikk og gransking. Hun tok med seg flere medarbeidere fra valgkampene til Bayh og Daschle.[1] Hun ble karakterisert som en av de fire hovedrådgiverne til Obama under et intervju med 60 Minutes to dager etter at valget var vunnet. De andre var David Axelrod, David Plouffe og Robert Gibbs.

Hun ble midlertidig kommunikasjonsdirektør i Obamas Hvite hus, og ledet an i kritikken mot Fox News, som hun mente representerte en fløy av Det republikanske partiet.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  • Biografi hos Squier Knapp Dunn Communications.