Angel Town

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Angel Town
Generell informasjon
GenreKampsportfilm, dramafilm
Utgivelsesår1990
NasjonalitetUSA
Lengde102 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiEric Karson Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeOlivier Gruner, Theresa Saldana,[1] Mark Dacascos,[1] William Bassett[1] Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Premiere(r)1990
Eksterne lenker

Angel Town er en amerikansk film fra 1990, regissert av Eric Karson.[2][3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Jacques Montaigne er en fransk student som reiser til Los Angeles. Han flytter inn hos alenemoren Maria Ordonez, som bor sammen med sønnen Martin og moren hennes. Den kvelden blir Jacques konfrontert av to naboer, Chuy og Jesus. Men Jacques har en liten kniv, og advarer dem om å ikke tulle med ham. Jacques får snart oppmerksomheten til en annen student, Sarah. Når Jacques følger Sara hjem, blir de stoppet av Jesus og Chuy - som denne gangen er sammen med sjefen deres Angel og en rekke andre gjeng-medlemmer. Når gjengen begynner å skape problemer, griper Jacques inn og benytter kampsport-ferdighetene sine. Dette skremmer Angel og resten av gjengen vekk.

Men etter at Jacques kommer tilbake til Ordonez-hjemmet, dukker flere av Angels gjeng opp. Men Jacques vinner slåsskampen, noe som imponerer Frank - en tidligere krigsveteran som bor på den andre siden av gaten, som ble lam fra livet og ned på grunn av fra krigen. Det blir avslørt at Angel ønsker å rekruttere Martin til gjengen deres, men Martin avviser Angel. Jacques bestemmer seg for at han må hjelpe Martin ut av disse problemene. Men når de angriper hjemmet deres, besvimer Martins bestemor av stresset og blir fraktet til sykehus. Jacques bestemmer seg for å ta med seg Martin til en lokal kampsport-skole, drevet av hans gode venn Henry. Tidligere hadde Henry kjent Martins far Pedro, som hadde protestert heftig mot Angel og gjengen hans.

Faren hans ble til slutt myrdet av Angel, noe Martin ikke er klar over. Jacques bestemmer seg for å lære Martin litt selvforsvar sammen med Henry, og forteller ham konsekvensene av hva som kan skje hvis Martin bestemmer seg for å bli med i Angels gjeng. Men når han kommer hjem blir Martin sjokkert over å høre at bestemoren hans hadde gått bort, på grunn av et hjerteinfarkt. Martin får deretter hjelp fra blant annet Jacques og Henry for å slåss mot Angels gjeng. Jacques legger også dynamitt i Angels bil, og Angel slipper bare så vidt unna når bilen eksploderer.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c (på cs) ČSFD, 2001, Wikidata Q3561957, https://csfd.cz 
  2. ^ «Angel Town (1990)» (engelsk). Besøkt 30. juni 2023. 
  3. ^ «AFI|Catalog». catalog.afi.com. Besøkt 30. juni 2023. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]