Andrej Makovejev

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Andrej Makovejev
Andrei Makoveev Kontiolahti 2012.jpg
Født16. oktober 1982 (36 år)
Tobolsk
Utdannet ved Statsuniversitetet i Tjumen
Beskjeftigelse Skiskytter
Nasjonalitet Russland
Sportskiskyting
Høyde182 centimeter
Klubb(er)Dinamo

Andrej Aleksandrovitsj Makovejev (russisk: Андрей Александрович Маковеев, født 16. oktober 1982 i Tobolsk) er en russisk tidligere skiskytter.

Makovjev debuterte internasjonalt under junior-VM 2002, der det russiske laget tok femteplassen. Det gikk bedre under europamesterskapet i Kontiolax samme år, der han vant gull på sprinten foran Michael Rösch, og i tillegg var med på å ta stafettgull, blant annet sammen med Maksim Tsjudov.

I 2005 deltok Makovjev for første gang i verdenscupen. Han tok sine første verdenscuppoeng i Kontiolax, med 23.-plass på sprinten og 17.-plass i den påfølgende jaktstarten. Han avsluttet sesongen med en 10.-plass på sprinten i Holmenkollen.

Sesongen 2006/07 ble han ofte brukt på det sterke russiske verdenscuplaget, men han fikk få poengplasseringer. Han overrasket i sesongavslutningen i Khanty-Mansijsk, der han tok tredjeplassen på sprintdistansen.

I sesongen 2007/08 oppnådde han også pallplasseringer, i Hochfilzen og i Khanty-Mansijsk ble det to nye tredjeplasser, begge ganger på sprintdistanen.

Han vant sin første verdenscupseier da han med feilfri skyting vant 20 km i Nové Město na Moravě 12. januar 2012.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]