Andrej Makovejev

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Andrej Makovejev
Andrei Makoveev Kontiolahti 2012.jpg
Født16. oktober 1982Rediger på Wikidata (38 år)
TobolskRediger på Wikidata
Utdannet ved Statsuniversitetet i TjumenRediger på Wikidata
Beskjeftigelse SkiskytterRediger på Wikidata
Nasjonalitet RusslandRediger på Wikidata
SportSkiskytingRediger på Wikidata
Høyde182 centimeter
Klubb(er)DinamoRediger på Wikidata

Andrej Aleksandrovitsj Makovejev (russisk: Андрей Александрович Маковеев, født 16. oktober 1982 i Tobolsk) er en russisk tidligere skiskytter.

Makovjev debuterte internasjonalt under junior-VM 2002, der det russiske laget tok femteplassen. Det gikk bedre under europamesterskapet i Kontiolax samme år, der han vant gull på sprinten foran Michael Rösch, og i tillegg var med på å ta stafettgull, blant annet sammen med Maksim Tsjudov.

I 2005 deltok Makovjev for første gang i verdenscupen. Han tok sine første verdenscuppoeng i Kontiolax, med 23.-plass på sprinten og 17.-plass i den påfølgende jaktstarten. Han avsluttet sesongen med en 10.-plass på sprinten i Holmenkollen.

Sesongen 2006/07 ble han ofte brukt på det sterke russiske verdenscuplaget, men han fikk få poengplasseringer. Han overrasket i sesongavslutningen i Khanty-Mansijsk, der han tok tredjeplassen på sprintdistansen.

I sesongen 2007/08 oppnådde han også pallplasseringer, i Hochfilzen og i Khanty-Mansijsk ble det to nye tredjeplasser, begge ganger på sprintdistanen.

Han vant sin første verdenscupseier da han med feilfri skyting vant 20 km i Nové Město na Moravě 12. januar 2012.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]