Anders Helgesen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Anders Helgesen (født 4. mars 1982, død 30. juni 2012[1][2]) var en norsk ishockeyspiller som spilte back for Stjernen Hockey.

Helgesen ble født og var oppvokst på Spjærøy, en av øyene på Hvaler. Han gikk på Asmaløy skole fra første til niende klasse. Deretter studerte han ved toppidrettslinjen på St. Olav videregående skole i Sarpsborg i 1998 og fullførte. Han flyttet til Kråkerøy samme år med sine foreldre Grethe og Runar Helgesen. Han var bemerkelsesverdig nok den fjerde generasjon Helgesen som har spilt med flagget på brystet. Hans oldefar Helge spilte på A-landslaget i fotball, mens bestefar Morten og far Runar begge har aldersbestemte landskamper i fotball.

Anders Helgesen spilte for Stjernen fra 1987, og debuterte på A-laget i 1998. Hans første landskamp var i Val Di Fiemme i 1998 for Norges U-16-landslag, og han fulgte med i troppen til landslaget opp igjennom ungdommen frem til 2002. Han var med A-landslaget til Ponteba, Italia, i 2007. Helgesen hadde 845 kamper for Stjernen, hvorav 383 er A-kamper, noe som er ranket nummer 6 i Stjernens historie (pr. 2012). Han la opp som hockeyspiller etter sesongen 2007 da studiene krevde all oppmerksomhet.

Han var ferdig utdannet ingeniør ved HIØ i 2012, og arbeidet som prosjekt-ingeniør i AF Gruppen.

Helgesen omkom etter en MC-ulykke i Fredrikstad i 2012.

Referanser[rediger | rediger kilde]

sportsstubbDenne sportsrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.