Anastasia van Burkalow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Anastasia van Burkalow
Født16. mars 1911Rediger på Wikidata
Død4. jan. 2004Rediger på Wikidata (92 år)
Beskjeftigelse GeologRediger på Wikidata

Anastasia van Burkalow (født 16. mars 1911, død 4. januar 2004[1]) var en amerikansk professor i geologi og geografi, hymnolog og salmedikter.

Hun ble født inn i en familie, der faren var metodistprest, og moren hadde musikkutdanning. Selv satset hun på å bli lærer da hun startet studiene. Hun gikk ut med en bachelorgrad i geologi fra Hunter College i 1931 og gikk deretter over til Columbia Universitys masterprogram. Hun ble ferdig med mastergraden i 1933 og ble umiddelbart anbefalt å fortsette med en doktorgrad. Denne var hun ferdig med i 1944, og hun ble den første kvinnen som fikk den prestisjefylte tittelen Kemp Fellowship in Geology ved Columbia. Hun jobbet fra 1941 som lærer ved Hunter.

Hun skrev selv en mengde artikler, og var redaktør for Journal of Geological Education fra 1954 til 1956. I 1949 ble hun nominert til medlemskap i American Geographical Society og i 1951 ble hun tatt inn i Society of Woman Geographers—New York Group. Da hun døde var hun det lengst aktive medlemmet i gruppen. Hun var rektor for geologi og geografiavdelingen ved Hunter i fire perioder, og ble tatt opp i deres Hunter College Alumni Hall of Fame. i 1973.

Etter at hun ble pensjonist fortsatte hun både forskning og publisering. I 1983 ble hun Fellow of the American Geographical Society og fikk prisen Distinguished Service Award fra dem i 1998. I 1990 opprettet Hunter College prisen Anastasia Van Burkalow Distinguished Service Award for å hedre henne,og i 1996 gav de henne et æresdoktorat.

Privat var hun svært opptatt av kirkemusikk, og var medlem av Hymn Society of America i over seksti år. Også der fikk hun tittelen «Fellow». Hun skrev mange salmer, og en av disse finnes i Norge i Norsk Salmebok og Norsk salmebok 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]