Anže Kopitar

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Anže Kopitar
Anze Kopitar portrait.jpg
Født24. august 1987 (30 år)
Hrušica, Jesenice
Far Matjaž Kopitar
Søsken Gašper Kopitar
Beskjeftigelse Ishockeyspiller
Nasjonalitet Slovenia
Språk Slovensk
Utmerkelser Stanley Cup, Årets idrettsutøver i Slovenia

Anže Kopitar[1] (født 24. august 1987) er en slovensk profesjonell ishockeyspiller og visekaptein på Los Angeles Kings i National Hockey League (NHL). På grunn av lockouten i NHL i 2012, spilte han i 2012/13-sesongen sammed med sin yngre bror Gašper Kopitar i Mora IK i Hockeyallsvenskan[2]

Karriere[rediger | rediger kilde]

Kopitar spilte fram til han var 16 år i HK Acroni Jesenice i hjembyen, før han flyttet til Sverige. Han tilbrakte én sesong med juniorlaget i Södertälje SK, og spilte et par kamper for seniorlaget i Elitserien. I 2006 signerte han kontrakt med Los Angeles Kings og flyttet til USA. I første sesong endte han på tredjeplass i scoring blant NHL Rookies. I 2008 sin tredje sesong med Kings, signerte Kopitar en syvårskontrakt med Kings, som ville holde ham med teamet frem til 2016. En er en av topscorerne i NHL, har Kopitar blitt topscorer for Kings i fire sesonger på rad. Han har blitt tatt ut til NHL All-Star Game to ganger. Kopitar var med Kings å vinne deres første Stanley Cup noen gang i 2012. Internasjonalt har han spilt en rekke landskamper for Slovenia.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Slovenia Times[død lenke]
  2. ^ Åström, Kenny (19. september 2012). «Anze Kopitar är klar för Mora IK» (Swedish). MoraIK.se. Arkivert fra originalen 2012-08-06. Besøkt 19. september 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]