Amuze

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Amuze
Org.formVideospillstudio
Etablert1996
HovedkontorSolna Sverige
BransjeVideospill
Produkt(er)Headhunter, Headhunter Redemption
NøkkelpersonerJohn Kroknes, CEO
Stefan Holmqvist, CEO
Antall ansatte~50
NettsideAmuze.com

Amuze var et svensk videospillselskap liggende i Solna i Sverige. Selskapet ble grunnlagt i 1996 av John Kroknes og Stefan Holmqvist. Amuze er best kjent for å utvikle spillet Headhunter og dets oppfølger Headhunter Redemption.

Spill[rediger | rediger kilde]

Amuze ga ut to spill i Headhunter-serien som begge ble utgitt av SEGA. Oppfølgeren, Headhunter Redemption, ble utgitt i 2004.

Headhunter[rediger | rediger kilde]

Headhunter er et spill utviklet av Amuze for Sega Dreamcast og PlayStation 2-konsoller. Dreamcast-versjonen av spillet ble bare distribuert i Europa av BigBen Interactive.

Det meste av spillet styres gjennom en tredje-person-shooter ved navn Jack Wade. Jack reiser mellom de viktigste nivåene av spillet på sin motorsykkel, og dette former et billøp. Dette styres gjennom en motorsykkel hvor blant annet akselerasjon og oppbremsing kontrolleres ved hjelp av sensitive analoge utløserknapper på Dreamcasts kontrollblokk.

Musikken til spillet ble komponert av Richard Jacques og innspilt på Abbey Road Studios.

Headhunter Redemption[rediger | rediger kilde]

Headhunter Redemption er oppfølgeren til Dreamcast og PlayStation 2s spill Headhunter. Headhunter Redemption ble lansert i Europa for Xbox og PlayStation 2 den 31. oktober 2003. Spillet ble senere utgitt i Nord-Amerika den 21. september 2004.

20 år etter Bloody Mary Virus (utgitt i opprinnelige Headhunter) finner Jack og hans nye partner Leeza X ut noe mystisk når de prøver å stoppe noen våpensmuglere. Paret møter motstand fra Glass Skyscrapers, og på deres vei møter Jack og Leeza også sin frykt idet de prøver å redde en kaotisk verden. Jack, som mistet sin sønn gjennom noen underjordiske stryker, finner ut at han fortsatt kan være i live.

Fremtid[rediger | rediger kilde]

Økonomisk motstand førte til at Amuze måtte legge ned. Headhunter Redemption ble altså det siste spillet utgitt av Amuze noen gang. Den offisielle hjemmesiden er fremdeles aktiv, men har ikke blitt oppdatert siden studioet stengte våren 2005. På sitt mest produktive, i 2003, hadde Amuze over 50 ansatte og mulighetene var mange.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]