Amanda Bynes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Amanda Bynes
Amanda Bynes on the Red Carpet (cropped).jpg
FødtAmanda Laura Bynes
3. april 1986[1][2][3]Rediger på Wikidata (34 år)
Thousand OaksRediger på Wikidata
Utdannet ved University of CaliforniaRediger på Wikidata
Beskjeftigelse
7 oppføringer
TV-programleder, sanger, stemmeskuespiller, filmskuespiller, fjernsynsskuespiller, skuespiller, moteskaperRediger på Wikidata
Nasjonalitet USARediger på Wikidata
Aktive år1993
IMDbIMDb

Amanda Laura Bynes (født 3. april 1986 i Thousand Oaks i California) er en amerikansk skuespillerinne og show-vertinne på Nickelodeon. Faren hennes, Rick Bynes var tannlege og drev også med stand-up komedie, mens moren, Lynn (født Organ) jobbet som tannlegeassistent. Hennes far er katolikk, med irsk, litauisk og polsk opphav. Hennes mor er jødisk, med famile fra Romania, Russland og Polen. Hun har to eldre søsken, Tommy (født 1974) som er kiropraktor og Jillian (født 1983). Amanda har startet en filmkarriere, og har spilt i atskillige filmer. I 2006 spilte hun i She's the Man, hvor hun hadde rollen som Viola Hastings. Hun har også spilt i TV-serien What I Like About You, Hairspray og What a girl wants.

Bynes har vunnet 6 priser for forskjellige filmer og serier (Blimp Award), hun har også vært nominert til 10 priser (Teen Choice Award)!

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014
  2. ^ Discogs, Discogs artist-ID 953383, besøkt 9. oktober 2017
  3. ^ Internet Movie Database, IMDb-nummer nm0004789, besøkt 13. oktober 2015

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]


personstubbDenne biografien er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)