Aller Holding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Allergruppen)
Hopp til: navigasjon, søk
Aller Holding A/S
Aller Holding A/S
Org.formAksjeselskap
CVR-nummer43325612
Etablert1873
Datterselskap(er)Aller Media
HovedkontorKøbenhavn
Grunnlegger(e)Carl Julius Aller
NøkkelpersonerCarl Julius Aller
Antall ansatte2 000
Nettsidehttp://www.aller.dk/

Aller Holding ⅍ er et internasjonalt mediekonsern (tidligere Carl Allers Etablissement A/S) som ble stiftet 1873 i København i Danmark av Carl Julius og Laura Aller.

I tillegg til selskapene Aller Press og Aller International i Danmark eier Aller Holding selskaper i de andre nordiske landene: Aller Media AS i Norge, Aller Media AB i Sverige og Aller Media Oy i Finland. Allergruppen har en samlet årlig omsetning på ca. fire milliarder kroner.

Historie i Norge[rediger | rediger kilde]

I 1897 ble «A/S Norsk Familie-Journal» etablert av den danske familien Aller, med en aksjekapital på kr. 30 000,-. Bedriften startet sin virksomhet i Th. Meyersgt. 72 på Grünerløkka i Oslo. Den startet med å utgi en norsk utgave ev det danske bladet «Illustreret Familie-Journal», Omtrent samtidig startet det helnorske bladet Norsk Familie-Journal. De to bladene konkurrerte om lesere i 15 år, inntil «A/S Norsk Familie-Journal» kjøpte opp den norske konkurrenten.

I 1984 ble «Se og Hør» skilt ut som et eget selskap, og i 1991 skilte forlags-og trykkerivirksomheten lag og «Aller Trykk A/S» ble etablert.

Virksomhet i Norge[rediger | rediger kilde]

Allerkonsernet er et av Nordens ledende forlagshus med en samlet omsetning på kr 4,1 milliarder kroner. I Norge har Allergruppen en omsetning på 1,1 milliarder og omkring 400 ansatte. Kjernevirksomheten er utgivelse av blader og magasiner, nettpublikasjoner og bøker. Hver uke selges det 700.000 blader som leses av over 3 millioner mennesker, og konsernets nettsteder har over 1 million unike brukere ukentlig.

I Allergruppen inngår Aller Media AS som morselskap. Datterselskaper er Grieg Media AS og HS Media AS. Aller Internett AS og Epla AS som tidligere var datterselskaper av Aller Media ble i september 2012 infusjonert i morselskapet. Joint venture med Eniro vedrørende Scandinavia Online (50%). Konsernet har to eierandeler i Bladcentralen, Norges ledende distribusjonsselskap.

Konsernet utgir Se og Hør, KK, Allers, Henne, Topp, Vakre Hjem og Interiør, På TV, Vi over 60, Autofil, Båtmagasinet, Jeger, Hund & Våpen, Samler & Antikkbørsen, kryssord- og oppgaveblader samt bøker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Historien om Allergruppen

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]