Aller Holding

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Aller Holding
Org.formAktieselskab
CVR‑nummer43326414
BransjeMedieindustrien
Etablert28. januar 1930[1]
Eier(e)Allerfonden
DatterselskapAller Media AS
Aller Media A/S
Aller Media AB
Aller Media (en)
Eierandel iAller Media A/S
HovedkontorHavneholmen
LandDanmark
Nettstedwww.allerholding.dk (da)

Aller ⅍ er et internasjonalt mediekonsern (tidligere Aller Holding A/S[2] og enda tidligere Carl Allers Etablissement A/S) som ble stiftet 1873 i København i Danmark av Carl Julius og Laura Aller.

I tillegg til selskapene Aller Press og Aller International i Danmark eier Aller Holding selskaper i de andre nordiske landene: Aller Media AS i Norge, Aller Media AB i Sverige og Aller Media Oy i Finland. Allergruppen har en samlet årlig omsetning på ca. fire milliarder kroner.

Historie i Norge[rediger | rediger kilde]

I 1897 ble «A/S Norsk Familie-Journal» etablert av den danske familien Aller, med en aksjekapital på kr. 30 000,-. Bedriften startet sin virksomhet i Th. Meyersgt. 72 på Grünerløkka i Oslo. Den startet med å utgi en norsk utgave ev det danske bladet «Illustreret Familie-Journal», Omtrent samtidig startet det helnorske bladet Norsk Familie-Journal. De to bladene konkurrerte om lesere i 15 år, inntil «A/S Norsk Familie-Journal» kjøpte opp den norske konkurrenten.

I 1984 ble «Se og Hør» skilt ut som et eget selskap, og i 1991 skilte forlags-og trykkerivirksomheten lag og «Aller Trykk A/S» ble etablert.

Virksomhet i Norge[rediger | rediger kilde]

Allerkonsernet er et av Nordens ledende forlagshus med en samlet omsetning på kr 4,1 milliarder kroner. I Norge har Allergruppen en omsetning på 1,1 milliarder og omkring 400 ansatte. Kjernevirksomheten er utgivelse av blader og magasiner, nettpublikasjoner og bøker. Hver uke selges det 700.000 blader som leses av over 3 millioner mennesker, og konsernets nettsteder har over 1 million unike brukere ukentlig.

I Allergruppen inngår Aller Media AS som morselskap. Datterselskaper er Grieg Media AS og HS Media AS. Aller Internett AS og Epla AS som tidligere var datterselskaper av Aller Media ble i september 2012 infusjonert i morselskapet. Joint venture med Eniro vedrørende Scandinavia Online (50%). Konsernet har to eierandeler i Bladcentralen, Norges ledende distribusjonsselskap.

Konsernet utgir Se og Hør, KK, Allers, Henne, Topp, Vakre Hjem og Interiør, På TV, Vi over 60, Autofil, Båtmagasinet, Jeger, Hund & Våpen, Samler & Antikkbørsen, kryssord- og oppgaveblader samt bøker.

Aller Edge Media var et selskap som drev med kringkastinginternett. Selskapet ble etablert i oktober 2005 idet Nordic Web Radio AS og Aller Digitale Media AS fusjonerte. Aller Edge Media AS hadde på et tidspunkt 50 ansatte og var et heleid datterselskap av [Norsk Aller AS og var etablert i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet ble fusjonert med et annet Aller-eid selskap, Aller Internett i 2007[3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Kilder[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]