Alle mine triste horer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Alle mine triste horer
orig. Memoria de mis putas tristes
Forfatter(e)Gabriel García Márquez
SpråkSpansk
SjangerKortroman
Utgitt2004
ForlagEdiciones Grijalbo
OCLC58431922, 56896616
ISBN 978-1-4000-4460-3

Alle mine triste horer (orig: Memoria de mis putas tristes) er en roman fra 2004, skrevet av den colombianske forfatteren Gabriel García Márquez (1927–2014).

Handling[rediger | rediger kilde]

Til sin 90-årsdag ønsker en gammel journalist seg en natt sammen med en ung jomfru som arbeider som prostituert for å forsørge familien sin. Mannen lar sin gamle bekjente - bordell-eieren Rosa Cabarcas, arrangere dette møtet for ham. Men den natten føler mannen en plutselig kjærlighet for den unge kvinnen, noe han aldri har følt for noen andre kvinner tidligere, og han velger derfor å ikke ha sex med henne.

Som et resultat sørger han for at Rosa Cabarcas gjentatte ganger gir ham flere netter sammen med den unge kvinnen, hvis navn han ikke kjenner og som han bare kaller Delgadina. Men hver gang sover hun, og blir overvåket av den gamle mannen. Underveis får man også tilbakeblikk fra mannens tidligere liv, og de andre kvinnene i hans liv: moren hans, som døde ung. Ximena, som ønsket å gifte seg med ham og som han hadde forlatt. Samt Damiana, hans eldre husholderske, og alle kvinnene han hadde forhold til før han møtte Delgadina.