Alfred Dunhill

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alfred Dunhill
Dunhill logo.svg
BransjeDetaljhandel
Etablert1907
Eier(e) RichemontRediger på Wikidata
Morselskap RichemontRediger på Wikidata
Hovedkontor LondonRediger på Wikidata
Produkt(er) Klær, hud, parfymeriRediger på Wikidata
Grunnlegger(e)Alfred Dunhill
Nettsted Offisielt nettsted

Alfred Dunhill, Ltd. er et britisk-basert selskap som har spesialisert seg på luksusartikler for menn. Konseptet ble utviklet av Alfred Dunhill etter at han arvet sin fars sadelmakerfirma i Euston Road, London i 1893. Han begynte med alt i styling for den tids biler, så som hovedlys, horn, lærfrakker,kjørehansker, kjørebriller, picnic-korger med glass, og bestikk og klokker. Reklameslagordet var: «Alt for bilen utenom motoren».

I 1905 tok han patent på en snadde som skulle kunne røkes i åpen bil mens man kjørte, uten at den ble ødelagt av trekken eller spredte glør og aske rundt seg. Dette ga støtet til at han startet egen butikk for tobakksvarer og piper med alskens tilbehør i 1907. Beliggenheten var nær de britiske gentlemann-klubbene i Duke Street, St. James's, London SW1.

I 1909 åpnet han egen pipefabrikk, der pipene var framstilt og preparert slik at de smakte bra fra første stopp. Han la inn et aluminiumsrør i pipehalsen. For at dette skulle komme rett vei ned i pipen, ble der preget en prikk på munnstykket, noe som etter hvert ble til en del av varemerket. (The White Spot Guarantee)

I butikken anla han en egen avdeling for kunder som ville lage sin egen mikstur. Hver oppskrift ble utstyrt med et nummer, og kunden trengte siden bare å bestille «My Mixture No.__» for å få samme blandingen. Noen av disse blandingene ble så populære, at de ble solgt på verdensbasis.

Butikken ble ødelagt av bomber i den andre verdenskrigen, men er restaurert og gjenåpnet fra 1956.

Dunhill sto også for den første enhåndsbetjente lighteren – og en langvarig salgssuksess med den beste gasslighteren som kom i 1956. Fra 1963 fikk en også Dunhill sigaretter, mens parfymeartiklene, som per i dag selges gjennom Procter and Gamble ble overtatt av dette firmaet ved oppkjøp av Wella. Corporation.

Carreras Tobacco Company overtok 51% av aksjemajoriteten i 1967, men ble selv overtatt av Richemont.

[rediger | rediger kilde]

Alfred Dunhill er sponsor for golf tournaments, opprinnelig Alfred Dunhill Cup, nå Alfred Dunhill Links Championship.

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]