Alaa Abd El-Fatah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Alaa Abd El-Fatah

Alaa Abd El-Fatah er en fremtredende egyptisk blogger, programvareutvikler og politisk aktivist for menneskerettigheter og demokrati i Egypt.

El-Fatah er mest kjent som en av med-grunnleggerne (sammen med blant andre kona Manal) den egyptiske bloggen "Manalaa". El-Fatah har vært aktiv i utviklingen av arabisk-språklige versjoner av viktig programvare og plattformer. Hans far, Ahmad Seif, var en fremtredende advokat og leder for Hesham Mubarak Law Centre, og hans mor, prof Laila Suief, var er professor i matematikk ved universitetet i Kario i tillegg til å være en politisk aktivist på fritiden.

Søndag 7. mai 2006, ble El-Fatah arrestert under gjennomføringen av en fredelig demonstrasjon for et uavhengig egyptisk rettsvesen. El-Fatah ble arrestert, sammen med at flere andre bloggere og demokratiske aktivister. Fatah ble løslatt etter å ha tilbrakt 45 dager i fengsel. Både El-Fatah og hans kone Manal uttalte i media at de ville fortsette sine protest-aksjoner mot de egyptiske myndighetene selv om det betydde at de risikerte å bli fengslet igjen.