Aid in Action

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Aid in Action er en frivillig hjelpeorganisasjon som ble startet i 2010 av Anne Louise Hübert, etter et besøk i en landsby i Kenya. Organisasjonen har som formål å bidra til å skape en bærekraftig utvikling for fattige mennesker.

Bakgrunn[rediger | rediger kilde]

Aid in Action har siden desember 2010 fått betydelig oppmerksomhet for sine bistandsprosjekt i Kenya. De har samlet inn midler til nødhjelpsprosjekter i Kenya og Somalia. Størstedelen av organisasjonens virksomhet er langsiktige prosjekter for fattigdomsreduksjon.

Organisasjonen kjennetegnes av aktiv bruk av sosiale medier for å engasjere giverne.[1] De har tatt i bruk moderne medier som blogging, Twitter, Facebook og jevnlige statusoppdateringer og facebookbegivenheter. I august 2011 under den verste tørken på Afrikas horn, samlet Aid in Action inn 700.000 kr ved hjelp av Facebook og tekstmeldinger.[2] Hübert har også startet egen tv-kanal (VMS).

Formål[rediger | rediger kilde]

Formålet er å gi mennesker i utviklingsland rent drikkevann, ernæringsmessig god mat, trygghet og omsorg. Innsamlede midler går med til boring av vannbrønner, bygging av vanninfrastruktur, veibygging, bygging av barnesenter, innkjøp av drivhus og mat til skolene og planting av papayatrær.

Det er ingen ansatte i den norske administrasjonen. Alle midlene som kommer inn går til bistandsprosjektene.

Anne Louise Hübert[rediger | rediger kilde]

Anne Louise Hübert holder foredrag og deler sine erfaringer som grunnlegger og funding-ansvarlig i Aid in Action. Hun har blant annet talt på Inspirator Nordic Innovation summit, First Tuesday, Handelshøyskolen BI, Høgskolen i Buskerud, Hedmarktoppen Folkehøyskole m.fl.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]