Agino-Burjatsks flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Agino-Burjatsks flagg

Agino-Burjatsks flagg er en trikolor i fargene blått, gult og hvitt. I øvre hjørne ved stangen står et soyombo-merke, et buddhistisk symbol bestående av en halvmåne, en sol og et hjerte som det kommer tre flammer opp av. Flagget er i forholdet 2:3 og er tegnet av pensjonisten Bato Galsanovitsj Dampilon. Flagget ble innført 6. juli 2001.

Agino-Burjatsks flagg er nærmest en kopi av Burjatias flagg. Burjatene er beslektet med befolkningen i Agino-Burjatsk. Begge folkene er buddhister og tilhengere av lamaismen. Flaggene har de samme fargene og også soyombo-merket, som forøvrig også er å finne i flagget for Mongolia.

Et tidligere flagg for Agino-Burjatsk hadde et gult felt med soyombo-merket på stangsiden av en ordinær russisk trikolor. Flagget ble innført 10. desember 1996 da flaggloven ble publisert i avisen Aginskaja Pravda. Dagen etter ble flagget offisielt heist for første gang. Det ble endret i 2001 etter at russiske myndigheter ønsket å gå bort fra at føderasjonssubjekter benytter føderasjonens symboler i sine flagg og våpen.