Aeriton Aircraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Aeriton Aircraft er et norsk selskap som i 2004/5 gikk ut i media og erklærte at de ville produsere et fly i Norge. Selskapet var frontet av Johannes Wårseth-Junge og Pål Arne Reinhardtsen. Wårseth-Junge begynte arbeidet med flyet i 2002 og 2 år senere kom Reinhardtsen med på laget. I 2005 inngikk de et samarbeid med Østfold innovasjon, men samme år ble bedriften flyttet til flymiljøet rundt Sola i Stavanger. Målet var at den norske flyfabrikken etter fem års drift skulle produsere 60 fly i året og at 250 arbeidsplasser skulle bli lokalisert til Sola.

Selskapet må imidlertid først igjennom en lang prosess med å få godkjent den nye konstruksjonen hos alle relevante myndigheter i Europa og USA, en tidkrevende og kostbar prosess. Det kan bli nødvendig med investeringene opp i ca. 700 millioner kroner. Pengene skulle skaffes til veie gjennom tilsammen fem emisjoner.

I 2005 ble det meldt at selskapet hadde intensjonsavtale med Lufttransport AS i Tromsø, Skandinavias største operatør av luftambulansetjenester, om leveranse av det første flyet. Avtalen skulle undertegnes i mai samme år. I 2008 meldte Rogalands avis at Saab hadde inngått en avtale med Aeriton Aircraft, trolig om strukturtesting hos SAAB Aerostructures. Aeriton har samarbeid med Devold AMT ( Hexagon Composites ASA ) om materialer.

I 2005 var leveringsstart før 2010, men en avis artikkel i 2008 flyttet denne til 2013.

Flyet[rediger | rediger kilde]

Turboprop-fly med to motorer fra Pratt & Whitney CA. Flyet blir bygget i karbonfiber, lettere og hardere enn aluminium, samtidig som det blir lettere, raskere og billigere å produsere sammenlignet med tilsvarende fly i aluminium. Maksvekt 5.760 kilo. Kort produksjonstid, støpes i to deler, og støpetiden blir et døgn.

Avionikksystemer leveres av Rockwell Collins i USA.

Bruksområde: mindre cargotransport, ambulansetjeneste og charter i utkantstrøk. Mulighet for ni passasjerer og en besetning på to. Mulighet for konvertering fra ambulansefly til passasjer- eller transportfly på 15 minutter.

En fullskala modell av Aeriton Aircrafts MT13MPA ble presentert på utstillingen EBACE 2006 i Genève den 3. til 7. mai 2006.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]