A Thief Catcher (film)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
A Thief Catcher
Generell informasjon
SjangerDrama
Prod.landUSA USA
Utgivelsesår19. februar 1914
Lengde10 min.
SpråkStumfilm med engelsk tittel
Bak kamera
RegissørFord Sterling
ManusforfatterMabel Normand
ProdusentMack Sennett
Foran kamera
MedvirkendeFord Sterling
Mabel Normand
Mack Swain
Edgar Kennedy
Charles Chaplin
Annen informasjon
Filmformat1 spor
FilmselskapKeystone Studios
Eksterne lenker

A Thief Catcher er en stumfilm laget av Charlie Chaplin i 1914.

Filmen forsvant like etter at den var spilt inn i Hollywood. Høsten 2009 kom filmhistorikeren Paul Gierucki tilfeldig over en filmrull i en antikk trykkoker i et antikvitetsforretning i Michigan. Uten å vite hva filmrullen inneholdt kjøpte han den for 100 dollar. Da han flere måneder senere, i november 2009, tok for seg den ti minutter lange 16 mm filmen for å restaurere den fikk han etter cirka to minutter se Chaplin som en av to politimenn.

A Thief Catcher ble produsert av Mack Sennett for Keystone Film Company, med Ford Sterling som regissør. Opptakene ble gjort mellom 5. og 26. januar i 1914,[1] og A Thief Catcher skal være den tredje filmen Chaplin var involvert i som skuespiller. Han opptrer som politimann i tre minutter av filmen.

Filmen ble første gang vist offentlig på Slapsticon Festival i Roslyn, Virginia, like utenfor Washington, D.C. lørdag 17. juli 2010.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Først i 1919 startet Charlie Chaplin sitt eget filmselskap, United Artists, sammen med Mary Pickford, Douglas Fairbanks og D.W. Griffith.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]