Hopp til innhold

Škoda Fabia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Škoda Fabia
ProdusentŠkoda
Produsert1999
Designer
Klasse
KarosserityperFemdørs halvkombi og femdørs stasjonsvogn
Generasjoner3
PlattformVolkswagen Group A06 (PQ26) platform
RelatertAudi A1
SEAT Ibiza Mk4
Volkswagen Polo Mk5
Tekniske data
Lengde3 970 millimeter
Motor1.0 L
1.2 L
1.4 L

Škoda Fabia er en bilmodell fra den tsjekkiske bilprodusenten Škoda, som eies av den tyske bilprodusenten Volkswagen. Modellen kommer som kombikupé og stasjonsvogn. Den er bygget på plattformen til SEAT Ibiza og Volkswagen Polo.

Fabia er den minste serien til Škoda. Målgruppen er enkeltpersoner (kombikupé) og familier (stasjonsvogn). Med små motorer og god plassutnyttelse og kun det nødvendige av utstyr som standard, satset Fabia på mindre utvendig mål enn konkurrentene og mindre forbruk av materiell og konstruksjonstid for å holde en rimelig pris.

Standardustyr (per februar 2009):

kollisjonsputer, elektronisk antispinn- og antisladdsystem (ESP), lyktespylere, varmeseter, manuelt klimaanlegg med AC, hanskerom med kjølefunksjon, kjørecomputer, utetemperaturmåler, integrert radio/CD, elektrisk drevne speil, og vinduer foran, høydejusterbart førersete, 2-veis justering av ratt, fjernbetjent sentrallås, rails.

Fabia IIII som blir avduket våren 2021 vil være litt lenger enn dagens generasjon. Basert på den tekniske plattformen til Volkswagen Polo og Skoda Scala, vil den ifølge Skoda ha ytterligere 50 liter bagasjerom, og bringe kapasiteten til totalt 380 liter. I sin pressemelding nevner Skoda også det faktum at bilen blir ikke lenger tilbudt med bensinmotorer. Disse vil bli parret med en manuell girkasse eller den 7-trinns DSG dobbelkobling girkassen.