Østmarka Orienteringsklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Østmarka OK
Østmarka Orienteringsklubb
LandNorge

Østmarka Orienteringsklubb er en orienteringsklubb som hovedsakelig holder til i Skedsmo, Rælingen og Lørenskog. Østmarka OK ble dannet etter en sammenslåing av klubbene O-52 og Rælingen OK i 1998. Østmarka OK har svært stor aktivitet i aldersgruppene 5-15 år, men har også et godt miljø på juniornivå. Terje Linløkken har vært leder i klubben de siste årene.

Østmarka OK stiller aktivt på o-løp gjennom både sommer- og vinterhalvåret. Blant annet var klubben den med flest deltakere under 16 år på Blodslitet og 15-stafetten i 2015. Samtidig reiser klubben på ferieløp i mange forskjellige land i gjennom hele året, hvor mulighetene for å reise med familien settes i sentrum. Klubben har mange familier med løpere i flere generasjoner som stiller på trening ukentlig. I tillegg stiller klubben opp på store internasjonale stafetter som 10-mila og 25-manna i Sverige, Jukola i Finland og NM hvor ungdom, junior, senior og veteranløpere deltar.

Orienteringsmiljøet er kjent for et godt miljø, hvor Østmarka OK er blant dem. Klubben har løpere på alle nivåer som møter på trening to ganger i uken. Klubbtreningene har hovedsakelig treninger på tirsdager og onsdager, pluss 1-2 løp i helgene. Her kommer mellom 10-80 løpere fra klubben. Blant disse finner man mosjonister som går turer i skogen, ungdommer som løper fordi det er sosialt og gøy, og løpere som satser på topp nasjonalt nivå. Fra og med 2017-sesongen vil det stille juniorer på alle Norgescup- og NM løpene.

Flere ganger verdensmester i orientering, Olav Lundanes, representerte klubben da han konkurrerte i juniorklassen.

Kjente tidligere løpere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]