Église du Christ au Congo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Église du Christ au Congo
Kristi kirke i Kongo
HovedgrenSammenslutnig av de protestantiske kirkene i landet
LederPierre Marini Bodho, president og biskop.
HvorDen demokratiske republikken Kongo

Église du Christ au Congo (ECC) (Kristi kirke i Kongo), er en sammenslutning av 62 protestantiske kirkesamfunn i Den demokratiske republikken Kongo. Den blir ofte bare omtalt som Den protestantiske kirke, da den forener de aller fleste protestantene i landet.

ECC fungerer som en sentral administrasjon og et åndelig forum for de mange protestantiske kirkene i landet. Den ledes av en nasjonal synode og et landsstyre. Et nasjonalt sekretariat gjør det praktiske arbeidet. Selv om ECC sies å være en del av «den ene, hellige, verdensomspennende og apostoliske kirke», er den også tydelig på å ta vare på ulikhetenes enhet, som den ser på som det eneste felles system i Bibelen, urkirken og afrikanske tradisjoner.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Église du Christ au Congo blir ledet av en valgt president og to valgte visepresidenter. Presidenten har rang som biskop og leder av den katedralen i Kinshasa som kalles «Cathédrale du Centenaire Protestant au Congo». Den fungerer som hovedkirke for ECC. Nåværende president er Pierre Marini Bodho; visepresident er Bulambo Lembelembe Josué.

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

Unionen har underavdelinger for teologi, evangelisering, misjon, utdanning, kvinner og familie, diakoni, helse og prestetjeneste i hær og politi.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]