Église du Christ au Congo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Église du Christ au Congo
Org.formForening
HovedgrenProtestantisme
Grunnlagt1924
LederAndré Bokundoa Bo-Likabe (2017– 2023),[1] André Bokundoa Bo-Likabe (2023)
LandKongo
HovedkontorKinshasa (76 Ave De La Justice, Kinshasa)
MedlemskapKirkenes Verdensråd
kirkesamfunn
Nettstedecc.faithweb.com

Église du Christ au Congo (ECC) (Kristi kirke i Kongo), er en sammenslutning av 62 protestantiske kirkesamfunn i Den demokratiske republikken Kongo. Den blir ofte bare omtalt som Den protestantiske kirke, da den forener de aller fleste protestantene i landet.

ECC fungerer som en sentral administrasjon og et åndelig forum for de mange protestantiske kirkene i landet. Den ledes av en nasjonal synode og et landsstyre. Et nasjonalt sekretariat gjør det praktiske arbeidet. Selv om ECC sies å være en del av «den ene, hellige, verdensomspennende og apostoliske kirke», er den også tydelig på å ta vare på ulikhetenes enhet, som den ser på som det eneste felles system i Bibelen, urkirken og afrikanske tradisjoner.

Ledelse[rediger | rediger kilde]

Église du Christ au Congo blir ledet av en valgt president og to valgte visepresidenter. Presidenten har rang som biskop og leder av den katedralen i Kinshasa som kalles «Cathédrale du Centenaire Protestant au Congo». Den fungerer som hovedkirke for ECC. Nåværende president er Pierre Marini Bodho; visepresident er Bulambo Lembelembe Josué.

Avdelinger[rediger | rediger kilde]

Unionen har underavdelinger for teologi, evangelisering, misjon, utdanning, kvinner og familie, diakoni, helse og prestetjeneste i hær og politi.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]