Wikipedia:Tinget/Arkiv/2017-46

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Åremålsvalg av administratorer[rediger kilde]

Vil minne folket på at valget starter om én uke (og noen timer). Hilsen Nording 7. nov. 2017 kl. 18:53 (CET)

Da er valget i gang! Nording 15. nov. 2017 kl. 18:03 (CET)

Arkivboten - datoformat[rediger kilde]

Jeg la tilfeldigvis merke til at datoformatet er feil fra arkivboten. Den gir for eksempel setningen «Arkivert 30 mai hos Wayback Machine», og ikke «30. mai». Mvh --TorbjørnS (ʦ) 15. nov. 2017 kl. 17:04 (CET)

FiksaDanmichaelo (δ) 15. nov. 2017 kl. 18:45 (CET)
Liker --TorbjørnS (ʦ) 15. nov. 2017 kl. 18:59 (CET)

Feilbruk av "I dag" på forsiden (15. nov)[rediger kilde]

Der står det " 1953 – Fire personer ble arrestert i Kirkenes for å ha spionert for Sovjetunionen. " Men ingen av de artikler som er blålenkede handler om, heller ikke i noe avsnitt, om tildragelsen. Dette er etter min mening en helt misforstått bruk av forsiden. Ctande (diskusjon) 15. nov. 2017 kl. 10:30 (CET)

Det er vel ganske vanlig i den seksjonen. Flere av de andre punktene har jo heller ikke artikler som handler om det som skjedde den aktuelle datoen. Se f.eks. den om anti-Vietnamkrigdemonstrasjonen. Tror ikke det er noen krav, uten at jeg har vært særlig aktiv på det feltet. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 15. nov. 2017 kl. 10:56 (CET)
Jeg tror nok det ligger i sakens natur -- at det som står på forsiden er der fordi forsiden er en presentasjonsside. Nei - det trenger ikke å være en egen artikkel, det mener jeg ikke (se hva jeg skrev), men det skal være en meningsfull omtale, bak den lenken som er der, evt den lenken som er særlig uthevet. Vi trenger ingen "lovgivning" om dette, bare litt gjennomtenkning. Ctande (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 00:08 (CET)
Det er naturlig å knytte påstanden om en hendelse på forsiden an til en artikkel eller et avsnitt i en artikkel, som viser at påstanden er riktig. Dette - trodde jeg - var noe vi kunne gjøre alle sammen. Men så møtte jeg en sperre da jeg skulle sette inn en hendelse på en dato. Min søknad om tillatelse ble innvilget uten lang ventetid. Greit for meg, men hva er grunnen til denne sperren?--Trygve Nodeland (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 12:27 (CET)
Det er fordi det en periode var fryktelig populært å legge inn tulleendringer på disse Dagen i dag-listene for å få de lest opp på radio. Det er litt vanskelig å overvåke alle disse sidene, og dermed ble det gjort slik at de er beskyttet slik at bare administratorer kan gjøre endringer. Ideelt sett burde det også vært en gruppe for brukere man vet man kan stole på som også kunne gjort endringer, men hva jeg vet er ikke det mulig. Tulleendringene som var problemet ble gjort både av IP-adresser og av registrerte brukere. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 12:44 (CET)
Men såvidt jeg vet kan du endre på opplysningene som ligger inne for i dag i malen: https://no.wikipedia.org/wiki/Mal:November_17 ? Der ser jeg at det er et lignende tilfelle som Ctande påpekte, nemlig at militærkuppet i Sudan i 1958 ikke er omtalt i artikkelen om Sudan som lenkes. Kanskje på tide med en dugnad for å gå gjennom malene og evt. oppdatere lenker. Mye av innholdet ser ut til å være lagt inn helt i starten, dvs. i 2004 og 2005 da det ikke var på langt nær så mange artikler å lenke til som i dag. mvh, --Apple farmer (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 12:52 (CET)
Det er vel to jobber som bør gjøres: (1) En jobb (dugnadsjobb?) med å gå gjennom den rullerende listen som hvert år spytter ut disse listene, og ubarmhjertig bare fjerne dem som ikke har lenke til nen artikkel evt meningsfull omtale i en artikkel, og (2) en fortløpende retting dersom problemet oppstår -- i og med at det neppe er en bevisst tullebukkvirksomhet men bare hendelige uhell / mistorståelser kan en melding av type vennlig gå til vedkommende. Mitt eget problem er at jeg ikke har fingernemhet til å finne ut hvem som har gjort hva her. Ctande (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 13:02 (CET)
@Apple farmer: Nei, den siden er stengt for meg. Den kan bare redigeres av administratorer. Og de er vel opptatt med å administrere, vil jeg tro...--Trygve Nodeland (diskusjon) 17. nov. 2017 kl. 13:22 (CET)