Wikipedia:Tinget/Arkiv/2013-38

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Månedsdato?[rediger kilde]

I kjølvannet om diskusjonen om merkedager, har der dukket opp en snurrig vri med «Kategori:Fødsler dag&måned». Bruken av HotCat til innlegg gjør endringer rimelig raskt, men der er laaaangt igjen.
Mitt naive spørsmål: Trenger vi disse, eller kan brukere med litt vett på søkemotorer finne sine mål uten dette?
En grunn for å spørre, er at jeg av og til og ikke rent sjelden støter på endringer av fødselsdata, der det blir en h*******s jobb å finne ut hva som egentlig er rett. (Det virker som om dette er «Gefundenes Fressen» for spøkefugler som vil markere seg.) Hvis det sniker seg inn feil, noe antall personer tilsier at der vill, blir det mye å rette, og en skal kjenne systemet godt for å vite hva og hvor. --Bjørn som tegner (diskusjon) 14. sep 2013 kl. 13:47 (CEST)

Noe som aksellererte denne nye typen fødselsdatokategorier var denne endringen i {{Fødselsdato og alder}} gjort av Bruker:Iceblock som på Wikipedia:Torget#Inaktiv for kort tid siden var usikker på sitt videre engasjement med WP-dugnad. Melding er også lagt inn på Brukerdiskusjon:Jpt.kest#Kat:Fødsler datotall. måned om samme tema. Mvh Migrant (diskusjon) 14. sep 2013 kl. 16:46 (CEST)
Fordi en del brukere ønsket en fallende orden på kategoriene så ble det tidligere sagt at det var uheldig å konstruere kategorier fra malkall plassert i infoboksen eller i artikkelens brødtekst. Jeg vet ikke om dette argumentet er gyldig iom at dette kun har med presentasjon å gjøre og ikke på noen måte brukes eller respekteres av Mediawiki. Noen skjulte vedlikeholdskategorier blir nå uansett generert i infoboksen, så vi har vel mer eller mindre gått bort fra kravet om at alle kategorier skal stå i bunnen av artikkelen. Når det gjelder søk og kategorisering på tid så er det flere måter for å organisere dette, månedsdag og måned er bare en måte, og det er ikke gitt at noen av løsningene som er presentert så langt er en fullgod løsning. — Jeblad 14. sep 2013 kl. 19:41 (CEST)
Skjønner ikke helt vitsen med denne kategorien.--Ezzex (diskusjon) 14. sep 2013 kl. 20:11 (CEST)
.Ved nærmere ettertanke: Vitsen er nok OK, men her er utrolig mange biografier å justere. (hundtetusener?) Prosjektet vil trolig stoppe opp en gang rundt 1960-tallet, og vi vil ha en ufullstendig sak. Her må enten flere inn i et prosjekt, eller så må vi erkjenne at dette er vann over hodet. Det holder ikke å bare få inn film og pop - her er flere andre som i så fall bør på plass. --Bjørn som tegner (diskusjon) 15. sep 2013 kl. 14:56 (CEST)

Skjønner ikke problemet. --- Løken (diskusjon) 16. sep 2013 kl. 18:03 (CEST)

Notis om kandidatartikkel: Bodøsaken[rediger kilde]

Artikkelen Bodøsaken er nominert til WP:AA. Se her: Wikipedia:Kandidatsider/Bodøsaken.

Dette er en notis for å informere om viktige hendelser som påvirker Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. M O Haugen (diskusjon) 16. sep 2013 kl. 14:37 (CEST)