Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Irland i middelalderen

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Forslag til samarbeidsprosjekter[rediger kilde]

For å få dette prosjektet i gang som artikkelsamarbeid kan det være lurt å blinke ut én artikkel og jobbe for å få denne opp på AA/UA nivå. Det kan enten være å forbedre en artikkel vi allerede har, et par kandidater kan være Brian Boru og Keltisk kristendom, eller oversette&forbedre noe fra enwiki, da kan en:Insular_art eller en:Early Scandinavian Dublin kanskje være kandidater. En mellomløsning som ikke er fullt så ambisiøs er å utvide Sigtrygg Silkeskjegg med utgangspunkt i den engelske artikkelen, AA burde være oppnåelig der med litt arbeid. Finn Rindahl 14. feb 2011 kl. 14:03 (CET)

Et annet (stort) prosjekt er å oversette/forbedre en:Gaelic_Ireland#Culture_and_society og legge dette til Irland i tidlig middelalder.Finn Rindahl 14. feb 2011 kl. 14:59 (CET)
Mye spennende her. Insular art burde ligge meg nært, har faktisk noe litteratur, skjønt vi trenger en mer beskrivende tittel en «øykunst». Norrøne Dublin hadde også vært interessant, kanskje fikse noen av tegningene også, men den ligger vel bedre til rette for Finn R. Det høres ut som en god ide å benytte relevant stoff fra Gaelic Ireland, jeg er ikke en gang sikker på om det er behov for en egen artikkel som heter Gæliske Irland, annet enn for å forklare begrepet. --Finn Bjørklid 14. feb 2011 kl. 16:17 (CET)
(Det er god plass til flere navn her :) Jeg er enig i at vi ikke trenger noen egen artikkel «Gæliske Irland», at den finnes slik på enwiki handler nok mer om irsk nasjonalisme enn noe annet. Det jeg har i tankene er å legge hele seksjonen Culture and society inn i Irland i tidlig middelalder, slik at den artikkelen (forhåpentligvis) til slutt blir balansert 50/50 kronologisk historie og kultur/samfunn. Det kronologiske historiestoffet må kanskje redigeres ned noe, men det kan løses gjennom underartikler av typen Irlands historie på 800-tallet. På samme måte må kanskje noe av kultur/samfunn stoffet legges i underartikler. En svakhet med den engelske artikkelen er at den utelukkende fokuserer på det gæliske. I løpet av middelalderen ble irsk samfunn og kultur i en stor grad norrøn-gælisk - impulser fra de norrøne innvandrerne påvirket alt fra klesdrakter og kunst til kosthold og handel. Dette bør vi få tydeligere fram. Finn Rindahl 14. feb 2011 kl. 18:59 (CET)
Mulig du bør plukke ut noe og lede an. Jeg kan med tid og stunder begynne på Insular art, men jeg tror jeg tar noe enklere og kortere først, som Leinsterboken. --Finn Bjørklid 14. feb 2011 kl. 22:48 (CET)
Tja, jeg vingler hit og dit - nå knoter jeg litt på Listen over overkonger. Men Leinsterboken er viktig, og kanskje vel så viktig Kellsboken som er en ynkelig snutt jeg en gang hentet fra nynorsk. På enwiki er artikkelen utmerket - å bytte ut stubben med en nyoversettelse av den hadde vært noe! Finn Rindahl 14. feb 2011 kl. 23:24 (CET)

Jeg har oversatt «ingressen» fra en:Gaelic_Ireland#Culture_and_society og lagt inn på dertil egnet sted i Irland i tidlig middelalder. Om du kunne ha lyst til å oversette resten av teksten hadde det vært suverent, jeg kan i tilfelle ta på meg jobben med å formatere noter og litteratur i etterkant. Finn Rindahl 16. feb 2011 kl. 14:22 (CET)