Uranienborg Vokalensemble

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Uranienborg Vokalensemble
Stiftet2002[1]
Nettstedhttp://www.uravok.no

Uranienborg Vokalensemble er et kammerkor som ble grunnlagt i 2002 av Elisabeth Holte. Hun er dirigent og kunstnerisk leder for ensemblet, og ansatt som kantor i Uranienborg kirke i Oslo.

Ensemblet bestod i 2018 av 23 sangere, der flere av medlemmene arbeider profesjonelt som musikere eller tar musikkutdanning på høyere nivå. Det bygger sin virksomhet rundt Uranienborg kirke i Oslo, og dets bidrag til å fornye og viderebringe den kirkemusikalske tradisjonen ble anerkjent med Grammy-nominasjon i kategorien «Best choral performance» for platen Himmelrand (2016). Påfølgende år mottok ensemblet flere priser, samt spesialpris for beste tolkning av moderne musikk i klasse 1, under den internasjonale korkonkurransen Polifonico Guido d’Arezzo.

Ensemblets repertoar består av a cappella-musikk fra ulike stiler og epoker samt større verk for kor og orkester. Koret har blant annet samarbeidet med tidligmusikkorkesteret Barokkanerne og musikere fra Kringkastingsorkestret. Koret ønsker å bygge bro mellom den eldre og den nyere kormusikken, og jobber derfor jevnlig med yngre norske komponister som Marianne Reidarsdatter Eriksen, Marcus Paus, Ørjan Matre, Bjørn Morten Christophersen og Ola Gjeilo. Ved flere anledninger har ensemblet benyttet gjestedirigenter, herunder David Hill (BBC Singers), Grete Pedersen (Det norske solistkor) og Kjetil Almenning (domkantor i Bergen).

Uranienborg Vokalensemble opptrer jevnlig med orkester og har samarbeidet med Holberg Barokk, Sinfonia Uranienborg, Barokkanerne, musikere fra Det Norske Kammerorkester og Kringkastingsorkesteret KORK. Koret har samarbeidet med jazzpianistene Bugge Wesseltoft og Steve Dobrogosz, folkemusikerne Knut Buen, Gjermund Larsen og Bjørn Kåre Bråten Odde, Hans-Kristian Kjos-Sørensen på marimba, diverse sangsolister og flere norske organister.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ uravok.no[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]