Tra la la

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
«Tra la la»
AlbumSalmer og sanger vi gjerne hiver
Artist, bandPrima Vera
Utgitt3. desember 1979
Innspiltaugust 1979
Sjangerpop, humor
Lengde2:02
Låtskriver(e)Fassert/n.t. Prima Vera

«Tra la la» er en coverlåt med den norske humortrioen Prima Vera, opprinnelig utgitt 3. desember 1979musikkalbumet Salmer og sanger vi gjerne hiver. Sangen ble innspilt 27.-30. august samme år i Roger Arnhoff Studio i Oslo. Jonas Fjeld Band var kompband.[1]

Originalen heter «Barbara Ann» og ble skrevet av Fred Fassert for vokal-gruppen The Regents (Fasserts bror var med i gruppen). De ga ut sin versjon på singel i 1961. Den mest kjente versjonen tilhører The Beach Boys som i 1965 ga den først ut på musikkalbumet Beach Boys' Party! og litt senere på singel.

Tekstens handling på originalen går ut på at tekstens jeg er på dans og spør tre damer om å bli med på dansegulvet, men han synes det blir kjedelig helt til han ser Barbara Ann. Han ber henne ta hans hånd siden han er i dansehumør. Hvorvidt han fikk dansen med Barbara Ann, kommer ikke fram av teksten.

Prima Veras tekst er en parodi på denne kortfattete handlingen. De gir lytteren et innblikk i tekstens skriveprosess der de blant annet synger at «tra-la-la» er det beste de kan finne på av tekst. De har prøvd å skrive setningene på tre andre språk, men fant ut at norsk allikevel var det mest egnete. Jahn Teigen er solist uten å bruke falsett stemme (slik Brian Wilson gjør på The Beach Boys sin versjon). Både Teigen og Tom Mathisen korer i bakgrunnen.

Sangen ble også gitt ut på samlealbumene Best of Ebba (januar 1981) og Rest of the best vol 2,5 (september 2000).

Trioen mimet etter «Tra la la» for NRK i programmet Det er Norge som er bra! (sendt 12. januar 1980). Programmet Det er Norge som er bra! ble sendt i sin helhet 6. september 2014 i forbindelse med Komiprisen 2014 hvor Prima Vera ble tildelt Årets hederspris.[2][3]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Absolute Prima Vera – cover informasjon
  2. ^ VG – 12. januar 1980 side 54/55
  3. ^ NRK Nett TV: Komiprisen 2014 Spesial: Det er Norge som er bra!