The Beast of the City

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
The Beast of the City
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Regissør Charles Brabin
Produsent Hunt Stromberg (ukreditert)
Manus W. R. Burnett (historie)
Ben Hecht (ukreditert)
John Lee Mahin
Medvirkende Walter Huston
Jean Harlow
Wallace Ford
Jean Hersholt
Dorothy Peterson
Tully Marshall
John Miljan
Emmett Corrigan
Warner Richmond
Sandy Roth
J. Carrol Naish
Sjeffotograf Norbert Brodine
Klipp Anne Bauchens
Filmselskap Metro-Goldwyn-Mayer
Utgivelsesår 13. februar 1932 USA
Lengde 86 min
IMDb-profil

The Beast of the City er en amerikansk film noir dramafilm fra 1932 regissert av Charles Brabin og produsert av Metro-Goldwyn-Mayer. I hovedrollene spiller Walter Huston og Jean Harlow. Filmen handler om en politimann som ønsker å få slutt på at en gangster kontrollerer byen. Manus er skrevet av W. R. Burnett, Ben Hecht og John Lee Mahin.

Handling[rediger | rediger kilde]

Sjefsetterforskeren Jim Fitzpatrick har sett seg lei på at gangsteren Samuel «Sam» Belmonte kontrollerer byen, men mangler beviser for å plassere ham i fengsel. Han spør broren sin, Ed Fitzpatrick, som også er politi om han kan undersøke litt om Belmonte. Ed oppsøker Daisy Stevens, en kvinne som sosialiserer med gansterne, men ender opp med å bli forført av henne. Jim havner stadig i krangler med sine overordnede om Belmonte og ender opp med å bli forflyttet til byens roligste distrikt. En dag får han besøk av kollegaene Mac og Tom og de tre ender opp med å arrestere noen ranere. På grunn av all oppmerksomheten dette får i media bestemmer borgermesteren seg for å forfremme Jim til politisjef.

Ed trenger desperat penger for å underholde Daisy og spør om å få en forfremmelse, men Jim mener at han ikke er klar for det. Jim lar imidlertid Ed få ansvar for en pengetransport, noe som kan bli positivt for hans videre karriere. Mac og Tom er imidlertid klar over Eds forhold til Daisy og får tillatelse av Jim til å observere pengetransporten fra avstand. Ed på sin side er misfornøyd med Jim og beklager seg til Daisy. Hun overtaler han til å la gangsterne rane pengetransporten. Ranet slår imidlertid feil og Mac blir drept. De to gangsterne som var involvert blir arrestert og en av dem forteller Jim at Ed var med på planen. Både de to gangsterne og Ed blir tiltalt for ran og mord. Belmonte bestemmer seg for å vise Jim hvem som egentlig styrer byen og sørger for at de tre blir frifunnet.

Ed ønsker desperat Jims tilgivelse og oppsøker han hjemme, mens Belmonte og gjengen hans feirer. Jim foreslår at Ed kan reise ned til Belmonte og fortelle han at han har tenkt å fortelle alt til media. Deretter skal Jim og en gruppe utvalgte politimenn storme stedet. Ed går med på dette. Da politiet ankommer blir det en voldsom skuddveksling mellom dem og gangsterne og alle blir drept.

Bakgrunn og produksjon[rediger | rediger kilde]

Under produksjonen ble filmtittelen City Sentinels vurdert, før valget til slutt falt på The Beast of the City.[1] Filmen var et resultat av samtaler mellom president Herbert Hoover og Metro-Goldwyn-Mayer-sjefen Louis B. Mayer om viktigheten av å opplyse folk om at man måtte ha respekt for politiets arbeid.[1] En skriftlig melding fra Hoover om dette ble inkludert i begynnelsen av filmen. MGM betalte 1000 dollar for å få bruke 250 politiuniformer i filmen.[1]

Rolleinnehavere[rediger | rediger kilde]

Skuespiller Rolle
Walter Huston Sjefsetterforsker Jim Fitzpatrick
Jean Harlow Daisy Stevens, alias Mildred Beaumont
Wallace Ford Etterforsker Ed Fitzpatrick
Jean Hersholt Samuel «Sam» Belmonte
Dorothy Peterson Mary Fitzpatrick
Tully Marshall Forsvarsadvokat Michaels
John Miljan Distriktsadvokat
Emmett Corrigan Politisjef «Burt» Burton
Warner Richmond Politibetjent Tom
Sandy Roth Politibetjent John «Mac» McCowsky
J. Carrol Naish Pietro Cholo

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]