Teresa Edwards

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Teresa Edwards
Født19. juli 1964[1]Rediger på Wikidata (59 år)
Cairo
BeskjeftigelseBasketballspiller, basketballtrener Rediger på Wikidata
Utdannet vedCairo High School
University of Georgia
NasjonalitetUSA
UtmerkelserKim Perrot Sportsmanship Award
Women’s Basketball Hall of Fame

Teresa Edwards (født 19. juli 1964 i Cairo i Georgia), amerikansk basketballspiller som deltok i de olympiske leker 1984 i Los Angeles, 1988 i Seoul, 1992 i Barcelona, 1996 i Atlanta og 2000 i Sydney.

Edwards ble olympisk mester i basketball under Sommer-OL 1984 i Los Angeles. Hun var med på det amerikanske laget som vant basketballturneringen for damer foran Sør-Korea og Kina.

Det var seks nasjoner som deltok i basketballturneringen for damer. En innledende enkeltserie der alle lagene møttes en gang. USA vant alle fem kampene i den innledende runden og Sør-Korea ble nummer to. De to lagene møttes i finalen og USA vant med 85-55 og var dermed olympiske mestere i basketball.

Edwards vant ytterligere tre olympiske gull- og en bronsemedalje i de fire påfølgende olympiske lekene. Hun avla den olympiske ed på vegne av deltakerne innfor de olympiske lekene i Atlanta 1996.

OL-medaljer[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Encyclopædia Britannica Online, Encyclopædia Britannica Online-ID biography/Teresa-Edwards, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]