Tears of the Sun

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tears of the Sun
Generell informasjon
UtgivelsesårUSAs flagg 7. mars 2003
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde121 min.
Språkengelsk
Bak kamera
RegiAntoine Fuqua
ProdusentIan Bryce
ManusforfatterAlex Lasker
Foran kamera
MedvirkendeBruce Willis
Monica Bellucci
Nick Chinlund
Peter Mensah
Tom Skerritt
Annen informasjon
Budsjett$75 million
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker
Offisielt nettsted · Offisielt nettsted

Tears of the Sun er en amerikansk krigsfilm fra 2003 som handler om en gruppe fiktive soldater fra Navy SEAL som skal gjennomføre en redningsaksjon under borgerkrigen i Nigeria.

Løytnant A.K. Waters (Bruce Willis) og hans soldater blir sendt for å hente doktor Lena Fiore Kendricks (Monica Bellucci) som er en amerikansk statsborger og som arbeider ved et sykehus i den nigerianske jungelen. Filmen ble regissert av Antoine Fuqua. Skuespillerne som skulle spille Navy SEALs gikk gjennom to ukers rekruttskole før de kunne begynne filminnspillingen.

Handling[rediger | rediger kilde]

Løytnant A.K. Waters (Bruce Willis) leder en gruppe Navy SEALs som blir sendt av kaptein Bill Rhodes (Tom Skerritt) til Nigeria for å hente Dr. Lena Fiore Kendricks (Monica Bellucci), en amerikansk statsborger gjennom ekteskap. De skal også hente ut en prest og to nonner som befinner seg i området. Oppdraget starter som planlagt. Waters forteller Dr. Kendricks at opprørssoldater er på vei mot sykehuset, og deres ordre er å trekke ut alle amerikanske statsborgere. Men Kendricks nekter å forlate de syke pasientene, og Waters går med på at de kan ta med alle pasientene som kan gå for egen maskin.

Gruppen begynner å gå til det stedet hvor de kan plukkes opp av helikopter som ligger 12 kilometer unna. Presten og nonnene blir igjen for å ta seg av de skadde. Irritert og langt bak skjema, forlater sykehuset like etter daggry. Ved mørkets frembrudd tar de en kort pause. Opprørerne nærmer seg raskt, og Waters dreper en av dem. Når de ankommer uttakspunktet blir soldatenes plan åpenbar: Pasientene får ikke lov til å komme ombord i helikopteret. Waters drar Dr. Kendricks inn i helikopteret med makt, og de forlater flyktningene i jungelen, ubeskyttet mot opprørerne. På vei til hangarskipet, flyr de over sykehuset i jungelen som har blitt ødelagt og alle dens beboere er drept av opprørerne, inkludert presten og nonnene. Waters beordrer dem tilbake for å hente pasientene. Han samler så mange som mulig i helikopteret, og de bestemmer seg for å hjelpe de andre over grensen til Kamerun.

Underveis til grensen oppdager de at opprørerne følger rett etter dem. De prøver å unngå opprørerne og finner en landsby hvor menneskene har blitt voldtatt, torturert og massakrert av opprørerne. Kort tid senere fastslår de at noen sender et signal som gjør at opprørerne kan spore dem. Dette avslører tilstedeværelsen av Arthur Azuka, sønnen til den drepte presidenten Samuel Azuka, og dette er grunnen til at opprørerne jakter så intenst på dem. Samuel Azuka var ikke bare president i Nigeria, han var også øverste leder for en av de største stammene i landet. Som eneste overlevende av denne blodslinjen, er Arthur den eneste personen som kan kreve å bli innsatt som statsoverhode. De oppdager at en annen flyktning har fulgt etter dem, og de finner en GPS-sender på ham. Han prøver å stikke av, men blir skutt. Waters er sint på Dr. Kendricks, fordi hun visste om Arthur, men aldri informerte ham om dette.

Soldatene fortsetter å eskortere flyktningene til Kamerun. En kamp oppstår når opprørerne endelig tar igjen soldatene som bestemmer seg for å bli igjen som baktropp slik at flyktningene får nok tid på seg til å nå grensen. De ber også om luftstøtte, men det tar litt tid før jagerflyene kommer frem. Opprørerne dreper fire soldater, og flere blir skadet. Deretter kommer jagerflyet og bomber resten av opprørerne. Dr. Kendricks sier farvel til sine venner og flyr vekk i samme helikopter som løytnant Waters. Folket anerkjenner Arthur Azuka som stammehøvding og bærer av farens demokratiske drømmer for Nigeria. Han løfter armen og roper "Freedom!" og alle feirer rundt ham.

Rollelisten[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]