Svindlere i paradis

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Svindlere i paradis
orig. Trouble in Paradise
Generell informasjon
Utgivelsesår1932
Prod.landUSA
Lengde83 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiErnst Lubitsch
Foran kamera
MedvirkendeMiriam Hopkins
Kay Francis
Herbert Marshall
Prod.selskapParamount Pictures
Eksterne lenker

Svindlere i paradis[1] (originaltittel: Trouble in Paradise) er en amerikansk romantisk komedie fra 1932 regissert av Ernst Lubitsch med Miriam Hopkins, Kay Francis og Herbert Marshall i hovedrollene.

Filmens forelegg er et teaterstykke av den ungarske dramatikeren László Aladár og omhandler en gentlemantyv som slår seg sammen med en kvinnelig lommetyv for å svindle en rik kvinne som eier et parfymefirma.

Handlingsreferat[rediger | rediger kilde]

Gaston Monescu er en mester-tyv som maskerer seg som en baron. I Venezia møter han Lily, en vakker lommetyv som later som hun er en grevinne. De blir forelsket, og bestemmer seg for å slå seg sammen. De reiser deretter fra Venezia til Paris. Gaston stjeler en spesiell veske til en verdi av 125 000 franc fra Madame Mariette Colet, eier av den berømte parfyme-produsenten Colet and Company. Når Mariette tilbyr en veldig stor dusør for å få vesken tilbake, krever Gaston inn belønningen - og oppgir det falske navnet Lavalle til henne.

Gaston sjarmerer Mariette, og innrømmer å være blakk. Mariette ansetter ham som hennes private sekretær. Han sørger for at Lily også blir ansatt ved Mariettes kontor. Mariettes bedrift blir ledet av direktør Monsieur Adolph J. Giron, som er åpenlyst mistenksom overfor Gaston. Etter å ha observert Mariette åpne sin private safe (og husker safe-kombinasjonen) overtaler Gaston henne til å beholde en større sum penger der. Mariette begynner å flørte med Gaston, og Gaston begynner å få romantiske følelser for henne.

Dessverre for tyvene har Mariette også to andre friere: En av dem var François Filiba, som tidligere ble ranet i Venezia av Gaston når Gaston lot som han var en doktor. François ser Gaston på en fest, og er sikker på at de har møttes tidligere. Men han klarer ikke umiddelbart huske hvor eller når. I frykt for å bli oppdaget og avslørt bestemmer Gaston og Lily seg for å flykte den kvelden med de pengene som finnes i en safe, i stedet for å vente på ett større utbytte.

Mariette blir invitert til et middagsselskap gitt av majoren. Hun kan ikke bestemme om hun skal gå, eller heller overnatte sammen med Gaston. Men Lily får med seg at Gaston har falt for svindel-offeret deres, og han ønsker å trekke seg ut av planen deres. François husker deretter Venezia-hendelsen hvor han ble narret av Gaston. François forteller Mariette om Gaston, men hun nekter å tro ham. Lily raner Mariette, etter å ha konfrontert sin partner. Gaston forteller Mariette at monsieur Giron har stjålet millioner fra firmaet hennes gjennom årene.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Herbert Marshall & Miriam Hopkins

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2017. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]